in

VRSAR: Općina sufinancira dopunsko osiguranje za više od 100 umirovljenika

Sjedište Općine Vrsar - Foto Tanja Kocijančić

Općina Vrsar i ove je godine odlučila sufinancirati svojim umirovljenicima i neumirovljenim osobama starijim od 65 godina.

-Zaprimljeno je dosad ukupno 124 zahtjeva za sufinanciranje dopunskog zdravstvenog osiguranja, od kojih je pozitivno riješeno 112. Tako da će Općina sufinancirati dopunsko zdravstveno osiguranje za 33 korisnika u punom iznosu od 840 kuna godišnje, a ostalima s 50%, saznajemo od načelnika Ivana Geromette.

Ukupni procijenjeni iznos za tu namjenu je 60-ak tisuća kuna.

Načelnik podsjeća da prema Odluci o sufinanciranju dopunskog zdravstvenog osiguranja umirovljenika Općina sufinancira u 100% iznosu do maksimalno 70 kuna mjesečno onim umirovljenicima čiji prosječni mjesečni prihodi iznose do 2.500 kuna mjesečno, te u 50%-tnom iznosu onima čiji prosječni mjesečni prihodi iznose od 2.500 do 5.000 kn mjesečno. U mjesečne prihode se uz prihode od mirovine uračunavaju i svi ostali prihodi, kao primjerice najam soba i apartmana, iznajmljivanje stana/poslovnog prostora, prihodi temeljem ugovora o djelu i slično.

Zaključno je dodao da usprkos teškim i izazovnim vremenima, Općina nije smanjivala izdatke za socijalne i društvene potrebe, pa tako nije smanjivala stipendije, razne socijalne pomoći, nagrade za novorođenčad i sva ostala slična davanja.

-Naprotiv, osigurali smo i dodatna sredstva u tu svrhu, a rezultat je i ova mjera sufinanciranja dopunskog zdravstvenog osiguranja, zaključio je Gerometta.

Od ponoći nove mjere na granicama, kazne za kućne tulume, krivo nošenje maske…

covid korona ilustracija

ISTRA: U utorak 79 novozaraženih, jedna osoba preminula