in

Župan Miletić uručio ključeve za dva nova vozila hitne pomoći

Gordana Antić druga slijeva - Foto Istarska županija

Istarski župan Boris Miletić uručio je danas, u Puli, ključeve za dva nova ambulantna vozila ravnateljici Nastavnog zavoda hitne medicine Istarske županije Gordani Antić, čija je nabavka sufinancirana iz decentraliziranih sredstava Istarske županije, u vrijednosti od  2.250.000 kuna.

Nastavni zavod za hitnu medicinu Istarske županije Pula

Vozila su namijenjena za Ispostavu Pula, a kako je naglasila ravnateljica dr. Antić danas je izuzetno sretan dan za županijski Nastavni zavod za hitnu medicinu.

– Time samo u samo godinu dana nabavili 7 novih ambulantnih vozila za Istarsku županiju čime je podignuta kvaliteta zdravstvene zaštite za naše građane i turiste diljem Istre, ali i  osigurani bolji uvjeti rada za djelatnike hitne medicine, kazala je dr. Antić.

Župan Miletić je rekao da je svima zdravlje na prvom mjestu, što često znamo zaboraviti dok ne dođemo u situaciju da zatrebamo medicinsku skrb nakon čega ju počnemo i više cijeniti.

– Istarska županija u kontinuitetu ulaže u naš Nastavni zavod za hitnu medicinu, a između ostalog i u nabavku voznog parka, posebice znajući koliko godišnje kilometara prijeđu. Drago mi je što Županija s našim jedinicama lokalne samouprave osigurava i tzv. nadstandard, dakle standard van onoga što je HZZO propisao. Ne smijemo smetnuti s uma ni da smo najrazvijenija turistička regija u državi i da u ljetnim mjesecima imamo povećan broj ljudi koji ovdje borave, a samim time NZHM ima znatno više posla. Istarska županija će i u nadolazećem razdoblju nastaviti s nabavkom ambulantnih vozila, poručio je župan Miletić zaželjevši djelatnicima puno uspjeha u poslu, uz što manje intervencija.

Nastavni zavod za hitnu medicinu Istarske županije najmlađa je županijska zdravstvena ustanova, ustanova koja godišnje kvalitetno zbrine preko 45.000 pacijenata, najčešće u teškim situacijama. Pri tome je izuzetno važno stručno znanje zaposlenika, ali i suvremena oprema i ambulantna vozila.

Nakon primopredaje vozila, župan Miletić je obišao sjedište Zavoda, smješteno u Zagrebačkoj ulici, u neposrednoj blizini nove Opće bolnice Pula, gdje se nalaze i centralna Medicinsko prijavno dojavna jedinica i Edukacijsko – simulacijski centar. U ovom potonjem imao je prilike upoznati se s načinom izvođenja edukacija i prakse po pitanju oživljavanja unesrećenih pacijenata. Napomenimo i kako s 23.8 % oživljenih pacijenata, NZHM IŽ bilježi iznad prosječan svjetski rezultat.

Izvor Istarska županija

THE BEST OF POREČ: Novi eno-gastronomski projekt Turističke zajednice

Bez vode 2. srpnja dijelovi Kaštelira i Višnjana