in

Žminj dobio dodatnih 2,4 milijuna kuna za vrtić

Novi vrtić u Žminju prigodom svečanog otvaranja u svibnju 2021.

-Potpisali smo ugovor o sufinanciranju provedbe EU projekata kojim nam je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije odobrilo dodatnih 2,4 milijuna kuna sufinanciranja učešća vlastitim sredstvima. Hvala Ministarstvu na odobrenim sredstvima čime smo umanjili opterećenje našeg proračuna, ali i činjenici da u kontinuitetu prepoznaje kvalitetu rada i projekata koje prijavljujemo na natječaje. Veliko hvala ministrici Nataši Tramišak, ministarstvu te svim dionicima zahvaljujući kojima su sva djeca danas u novom prekrasnom vrtiću, rekao je načelnik Žminja Željko Plavčić.

Novi vrtić u Žminju otvoren u svibnju 2021
Vrtić u Žminju

Vrtić je koštao 11,2 milijuna kuna. Od toga je općina financirala 4,8 milijuna kuna dok je ostatak sufinanciran sredstvima Europske unije.

žminj novi vrtić otvoren svibanj 2021
Novi vrtić u Žminju

Načelnik Plavčić u ponedjeljak je u spomenutom ministarstvu potpisao ugovor kojim je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU odlučilo pomoći Žminju na način da su preuzeli 50% obveza koji su izdvojeni iz proračuna za izgradnju vrtića, odnosno 2,4 milijuna kuna.

Značajna je to pomoć za Žminj. Dodajmo da novi vrtić pohađa 172 djece, a do kraja godine općina očekuje građevinsku dozvolu za njegovu dogradnju. Time će se stvoriti uvjeti za otvaranje još dviju odgojnih skupina.

dječji odjel gradska knjižnica poreč

Radionica u Poreču: “Kako je Tuga postala Radost” u Gradskoj knjižnici

korona covid ilustracija pranje ruku

Veliki skok novozaraženih i osoba u samoizolaciji – Skoro smo na 50 novih slučajeva u jednom danu