in

ŽMINJ: U subotu projekcija filma “Ljubav oko svijeta” Davora i Anđele Rostuhar

Pozivamo sve zainteresirane da u subotu 3. srpnja u 20,30 sati dođu u Žminj Zad kaštela pogledati film “Ljubav oko svijeta” autora Davora i Anđele Rostuhar koji je proglašen najboljim filmom od strane ZagrebDox publike. 

Od dubokih amazonskih šuma i zabačenih sela na Himalaji, preko malih pacifičkih zemalja i afričkih slamova, sve do najvećih svjetskih metropola, ovaj dokumentarac prikazuje 33 različite priče o ljubavi i braku, izazovima i borbama, usponima i padovima, stvarajući jedinstvenu ljubavnu priču koja nas podsjeća kako ljubav nikada ne može biti jednostavna, ali kako je, istovremeno, tek nekoliko stvari na Zemlji jednostavno poput ljubavi.

Ovaj je film nastao kao dio projekta ‘Ljubav oko svijeta’, tokom kojeg su Davor i Anđela u godinu dana proputovali 30 zemalja na šest kontinenata i intervjuirali preko 200 ljudi, istražujući što ljubav jest u različitim društvima i kulturama, te pokušavajući naći odgovor na pitanje – je li ljubav univerzalna?

Program započinje u 20,30 sati izložbom fotografija i knjiga, slijedi projekcija filma u 21,00 sati, a po završetku publika ima priliku porazgovarati s autorima, Davorom i Anđelom Rostuhar.

Davor Rostuhar rođen je u Zagrebu 1982. godine, gdje od 2001. godine radi kao pisac, novinar i  fotograf te 2008. godine dobiva status samostalnog umjetnika pri HZSU. Radio je kao suradnik za brojne časopise, poput National Geographic Hrvatska, Meridijani i Geo, a od 2013. godine više je fokusiran na vlastite višegodišnje projekte unutar Kluba za ekspedicionizam i kulturu, čiji je suosnivač i predsjednik. Autor je brojnih izložbi, osam knjiga i dva dokumentarna filma – Polarni san (2018.) i Ljubav oko svijeta (2020.)

Anđela Rostuhar rođena je u Zagrebu 1985. gdje završava studij Ekonomije poduzentištva na

sveleučilištu Vern. Nakon deset godina rada u turističkom sektoru, 2015. godine zapošljava se u Klubu za ekspedicionizam i kuturu, gdje se bavi organizacijom kulturnih događanja i

marketingom. Izvršna je producentica dokumentarnog filma Polarni san (2018.) i autorica filma Ljubav oko svijeta (2020.)

TRAILER: https://youtube.com/watch?v=WP0Ef72OQ4E

Ulaznice su besplatne, a mogu se podignuti u uredu TZO Žminj do 2.7.2021. od 8,00 do 16,00 sati. Broj ulaznica je ograničen na 100!

Događaj će se održati uz poštivanje svih epidemioloških mjera i preporuka koje budu na snazi 1. 7. 2021. U nemogućnosti održavanja razmaka, distance na otvorenom prostoru, potrebno je nositi zaštitne maske. Nije dozvoljen dolazak na okupljanje osobama koje imaju simptome koji bi mogli ukazivati na bolest COVID-19. Molimo sve posjetitelje da se strogo pridržavaju propisanih protuepidemijskih mjera.

policjac mjeri brzina akcija mup ilustracija

U Istri u utorak pojačana kontrola brzine kretanja

VRSAR-FUNTANA: 1. Gala Kup okupio gotovo 100 gimnastičarki iz šest zemalja