in

Župa i Grad Poreč zajedno sanirali crkve u Fuškulinu, Mugebi i Dračevcu

Dračevac - Foto Grad Poreč

Župa svetog Roka u Fuškulinu i Grad Poreč zadnjih su nekoliko godina zajedničkom suradnjom dogovoriLI pa sanirali i obnovili tri crkve u ovoj župi. 

Fuškulin - Foto Grad Poreč
Fuškulin – Foto Grad Poreč

Tako je prije nekoliko godina obnovljena stolarija – ulazna vrata i prozori, te sanirano krovište na crkvi u Dračevcu. Nakon toga, obnovljena je i stolarija, odnosno postavljena nova ulazna vrata i sanirano krovište na crkvi u Mugebi. Radovi su izvršeni i na župnoj crkvi svetog Roka u Fuškulinu – obnovljena je stolarija, prozori i vrata. Ove godine, također na crkvi u Fuškulinu, izvršeni su i građevinski radovi na sanaciji zvonika, sanirano stepenište i u potpunosti očišćen zvonik ove crkve.

Ukupno je tako kroz zadnjih nekoliko proračunskih godina Grad Poreč u obnove svih sakralnih objekata na području župe Fuškulin investirao nešto više od 12 tisuća eura (oko 91 tisuću kuna) iz sredstava spomeničke rente. 

Svi su radovi dogovoreni prema potrebama mještana i u suradnji s Mjesnim odborom Fuškulin i župnikom Ivanom Butkovićem, za očuvanje objekata, te ugodniji boravak župljana i gostiju tijekom misa i vjerskih svečanosti.

Jedna od njih bit će upravo i svečana misa za blagdan zaštitnika Sv. Roka kojeg će Fuškulin proslaviti u srijedu 16. kolovoza 2023. u 18.00 sati, priopćeno je iz Grada Poreča.

Foto Atelier AGata Novigrad

Novigrad: U petak prva likovna radionica slikanja uz vino

Ilustracija - Foto Belama Pixabay

Uspješna akcija darivanja krvi u Poreču – Čak sedam prvodavaoca