in

Župan o investicijskim prilikama u Istri na Poljsko-hrvatskom poslovnom summitu

Foto Istarska županija

U Opatiji je danas održan Poljsko-hrvatski poslovni summit, konferencija kojoj je cilj jačanje gospodarske suradnje hrvatskih regija s poljskim Šleskim vojvodstvom. Na Summitu su sudjelovali istarski župan Boris Miletić, zamjenik maršala Šleske regije Wojciech Kałuża, zamjenik primorsko-goranskog župana Vojko Braut, gradonačelnik Rijeke Marko Filipović, čelni ljudi Investicijskog fonda Gornje Šleske, kao i predstavnici nekoliko renomiranih poljskih tvrtki.

boris miletić
Foto Istarska županija – Boris Miletić

Župan Miletić u svome uvodnome obraćanju kazao je da su ovakvi susreti „sjajna prilika za uspostavu konkretne suradnje naših regija i poduzetnika“ i spomenuo je da Istarska županija ima potpisan Sporazum o suradnji s poljskom regijom Malopolskom. U nastavku Summita, župan je sudjelovao na panelu „”Mogućnosti gospodarske suradnje hrvatskih i poljskih poduzetnika”, na kojem se osvrnuo na gospodarstvo Istre, poduzetničku klimu te investicije od posebnog interesa za Županiju, u prvome redu one usmjerene na ICT sektor, zelene tehnologije i kreativnu ekonomiju.

Odgovarajući na pitanja o interesu investitora, župan Miletić je izjavio da Hrvatska nije veliko tržište, ali ima komparativne prednosti i unatoč tome, rezultati pokazuju da je zanimljiva investitorima što se može zahvaliti strateškoj poziciji Republike Hrvatske i velikom interesu za poslovima logistike. Kao prednosti Istre istaknuo je obrazovanu i radišnu radnu snagu, koja u kombinaciji s ugodnim životnim okruženjem čini dobar temelj za svaki poslovni poduhvat.

Šlesko vojvodstvo broji oko 4,7 milijuna stanovnika te predstavlja najgušće naseljen dio Poljske s najvišim stupnjem urbanizacije, te je jedno od ekonomski najrazvijenijih vojvodstava u južnoj Poljskoj.

Poljsko-hrvatski poslovni summit organizirao je Investicijski fond Gornje Šleske, u sklopu europskog projekta Inter Silesia. 

Izvor Istarska županija

istarske boćarice boćanje prvenstvo hrvatske

Nives Jelovica osvojila tri naslova državne prvakinje

voda

Bez vode 28. listopada sela na području Vižinade