in

HELLOISTRIA: Tematski park Sanc. Michael – Dvorac iz bajke kraj Savičente

I ovog vikenda donosimo priču s bloga Helloistria. Ovaj put tema je dvorac iz bajke kraj Savičente koji svakako vrijedi posjetiti.

“Nikad nisam ni pomislila na to da će moj kolega iz đačkih dana toliko zavoljeti povijest i na krilima te iste povijesti upustiti se u nevjerojatan biznis. Život piše priče, a život je Veseljka Otočana i njegovu suprugu Silviju iz malog sela Rapanji kraj Savičente odveo u nesvakidašnjem smjeru. Vrijedna obitelj iz okolice Savičente još je 2017. krenula u hrabar i neobičan pothvat – gradnju drvenog dvorca. I od toga su napravili pravi biznis. Te 2017. otvorili su srednjovjekovni tematski park Sanc. Michael koji je pravi mamac za klince. Zapravo može se slobodno reći da je to ostvarenje njihovih želja, bajka u realnosti.

– Park smo otvorili u srpnju 2017. godine i to je bila naša probna sezona. Sada smo se već uhodali i postali smo polako prepoznatljivi tako da je posjećenost sve veća. U pred i posezoni preko vikenda imamo oko 400 gostiju, a u sezoni to bude duplo više. A u sezoni smo otvoreni i po tjednu kada organiziramo srednjovjekovne večeri.

Djeca iz vrtića

Polako sada stvaramo i nove sadržaje kojima želimo iznenaditi naše goste, kazao nam je Veseljko Otočan jednog lijepog proljetnog jutra dok su on i supruga dočekivali prve male goste. Naime, tokom pred i posezone većinom u njihov dvorac iz bajke stižu djeca iz vrtića diljem Istre, ali i okolice Rijeke.

U samom dvorcu mogu šetati po njegovim zidinama i posjetiti glavne kule od kuda puca predivan pogled na okolicu, pa čak i more. Tu su i prostorije sa spravama za mučenje, ali i vještica koja će zastrašiti i one malo starije. Isto tako, u dvorcu se smjestio i Escape Room, odnosno igra zagonetki, kojega je osmislio sam vlasnik.

U dvorcu imaju i streličarstvo, labirint, šatore gdje se mogu igrati oni najmlađi, kućice na drvu, organiziramo im jahanje na konju, vožnju s magarcem, mogu pogledati naše domaće životinje. Imamo i kantinu gdje nudimo jela s roštilja, i to u srednjovjekovnom posuđu koje nam izrađuje jedna radionica iz Zagreba. U planu je da u budućnosti organiziramo i prave srednjovjekovne gozbe s maneštrama i pečenim kokoškama koje se jedu samo rukama, kaže nam Veseljko koji je po struci stolar. Zato je gotovo sve na dvorcu drveno.

Cijelu priču o dvorcu i ovoj vrijednoj obitelji pročitajte na www.helloistria.com.

UNICEF: Pomozite djeci Jemena da prežive – 360.000 ih je ugroženo zbog pothranjenosti

Rovinjski vatrogasci iz rupe živu i zdravu izvukli kravu!