in

MARČANA poziva na dvije fešte – 1. izdanje „Lito iz osandesetih“ i sportski susret “Petrova 2023.”

Foto TZ Marčana

Lito iz osandesetih u Marčani – nova retro zabavna manifestacija i 17. sportski susret u malom nogometu Petrova 2023.

Presica Turističke zajednice Marčana
Presica Turističke zajednice Marčana

Turistička zajednica općine Marčana jutros je predstavila dvije ovotjedne manifestacije: zabavnu retro manifestaciju “Lito iz 80′”, prvu takve vrste na tom području, koja će se premijerno održati u srijedu, 21. lipnja, na malom nogometnom igralištu u Marčani i 17. sportski susret u malom nogometu “Petrova futsal”, koji slijedi u subotu, 24. lipnja, ususret Petrove, tradicionalne pučke fešte, koja se u Marčani slavi 29. lipnja.

“Lito iz osamdesetih u Marčani” sasvim je nova manifestacija koja nas sadržajima vraća u vrijeme kada su se ljudi zabavljali uz karte, ples i pjesmu te uživali u tome. Stoga je zamišljeno da druženje započne u 18 sati turnirom u briškuli. Nakon proglašenja pobjednika i podjele vrijednih nagrada u 21.30 sati kreće zabavni program – maskirana zabava s dress kodom 80-ih uz svirku Lucky benda.

Uz plesnjak će se moći razgledati i mala izložba automobila iz tog doba poput legendarne Yugice, Stojadina, Bube i Fiće. Manifestacija je financirana iz Fonda za poticanje udruga u kulturi Općine Marčana, u organizaciji udruge Marčanske maškare uz financijsku podršku TZ-a Marčana i u suradnji s Nogometnim klubom Marčana.

Malonogometni turnir “Petrova 2023.” počinje u subotu u 18 sati nastupom šest ekipa: Alkoholni oblak, X-Team, NK Marčana veterani, Mularija, NK Pula ICI veterani i NK Muntić veterani. Riječ je o pozivnom turniru na kojem tradicionalno nastupa šest momčadi podijeljenih u dvije skupine. Pri tom su četiri momčadi s područja Općine Marčana, a dvije momčadi iz bliže okolice.

Revijalne utakmice za djecu na rasporedu su od 21 do 22 sata, a ovogodišnje je izdanje posebno jer se očekuju dvije interesantne utakmice, u kategorijama U-11 i U-15, u kojima će djeca iz NK Marčana-Mandalena odmjeriti snage s vršnjacima u svojoj dobnoj skupini iz NK Galižana. Finale turnira je u 23:45 sati te se završetak turnira očekuje do 00:30 sati, priopćili su iz Turističke zajednice Marčana.

Foto Policijska uprava istarska - Ilustracija

Istarska policija najavila: U utorak, 20.6., akcija ”Dan ljubaznosti u prometu”

Foto AK Maximvs

Porečki Maximvsi ostvarili izvrsne rezultate na Pojedinačnom prvenstvu Hrvatske