in

NOVIGRAD: Koncert Pinguentuma i Vinčaca u CMIK-u u subotu

Klapa Pinquentum

U subotu 4. svibnja od 20 sati u novigradskom CMIK-u pripremaju glazbenu poslasticu koju ljubitelji klapske pjesme ne smiju propustiti – zajednički koncert buzetske klape Pinguentum i jedne od najnagrađivanijih hrvatskih klapa, muške klape Vinčace iz Novog Vinodolskog!
Koncert je to kojim će buzetski Pinguentum obilježiti 30 godina više nego uspješnoga rada, puna tri desetljeća ispunjena pjesmom i druženjima, brojnim koncertima i nagradama. Ovaj jedinstveni, obljetnički koncert u novigradskom CMIK-u jedan je od samo tri kojima će Pinguentum, pod zajedničkim nazivom “Tri desetljeća pjesme i prijateljstva”, obilježiti svoj okrugli rođendan. Prvi je koncert već održan u najvećem istarskom gradu, Puli, drugi je ovaj novigradski, a treći, završni, održat će se u kolovozu u njihovom Buzetu.

Pored toga, dozu ekskluzivnosti daje i činjenica kako će se Pinguentumu u Novigradu pridružiti glazbeni prijatelji iz klape Vinčace, jedne od najboljih, a svakako najnagrađivanije hrvatske klape, višestrukog pobjednika najprestižnijeg klapskog natjecanja, Festivala dalmatinskih klapa u Omišu.
Klapa Pinguentum svoj je put započela 1994. godine, okupivši se kako bi “guštali u pjesmi”, ili kako vole reći: “Zadovoljstvo spontano složenim akordom u diskreciji konobe s malo čime se može usporediti”. Svoje su djelovanje formalizirali u okrilju stoljetne tradicije Glazbenog društva “Sokol” iz Buzeta. Od 2005. godine djeluju u istom sastavu. Sedmorica, prije svega prijatelja, istinskih zaljubljenika u klapsku pjesmu, svoju su privrženost klapi okrunili i brojnim nagradama, njih ukupno 40. Višestruki su osvajači Festivala klapa Istre i Kvarnera, pobjednici prvog omiškog Superfinala i prva – i za sada jedina – istarska klapa pobjednica Festivala dalmatinskih klapa u Omišu.

Surađivali su s brojnim glazbenicima i estradnim umjetnicima, nastupali u svim krajevima Hrvatske, ali i u Njemačkoj, Sloveniji, Albaniji i Srbiji. Prepoznatljivi su po svojim iznimnim izvedbama klapskih napjeva, ali i njegovanju istarskih narodnih pjesma interpretiranih u klapskom četveroglasju kojima odaju poštovanje svom podneblju. Krajem 2014. godine klapa je izdala i dvostruki nosač zvuka pod nazivom “U mom kraju”.

Klapu Pinguentum čine Aleksandar Pavletić (1. tenor), Dragan Markežić i Mikele Presel (2. tenori), Igor Jermaniš i Sanjin Radović (baritoni) te Nenad Medica i Sandro Draščić (basovi). Od samog početka umjetnički voditelj klape je Sanjin Radović.

Ulaznice za koncert Pinguentuma i Vinčaca u CMIK-u dostupne su u pretprodaji (cmik-cmc.mojekarte.hr), a na dan koncerta i na blagajni dvorane od 19 sati.

Foto Grad Poreč - Dobitnici povelja za Dan grada - Foto Manuel Paljuh

Dan grada Poreča: Laureati Fusio i Vinistra, dodijeljene zahvalnice zaslužnima

buje vatrogasci

DVD Buje poziva na vatrogasnu zabavu: Nastupaju Klapa Sv. Florijan, Night express, Klapa Kampanel, Replay band…