in

Prvomajska rekreativna Parenzana za vikend u Poreču. Prijave otvorene!

Foto TZ Poreč

Turistička zajednica grada Poreča u suradnji s Biciklističkim klubom Poreč, i ove godine za svoje građane i posjetitelje organizira biciklijadu „Prvomajska rekreativna Parenzana“. 

Ova, već tradicionalna predsezonska sportska manifestacija održat će se u nedjelju, 28.4.2024. godine u Baredinama. Okupljanje i prijava sudionika predviđena je od 9,00 sati, a start biciklijade je u 10,00 sati. 

U ponudi će biti dvije trase, duža staza (30 km) za one iskusnije i kraća staza prilagođena obiteljima s djecom (15 km). Očekivano trajanje duže ture je oko 3 sata, dok one kraće je oko 2 sata.

Voziti će se lokalnim trailovima (šumskim stazicama i djelom po neravnom terenu) te je za sudjelovanje potreban MTB bicikl. Svakako se preporuča nošenje kacige kao i rezervne zračnice. Za mlađe od 15 godina, kaciga je obavezna. Minimalna dob sudionika je 7 godina. Sva djeca ispod 15 moraju biti u pratnji odrasle osobe. Za sve dodatne informacije vezane uz samu biciklijadu mogu se dobiti na e-mail adresi Biciklističkog kluba Poreč bkporec@gmail.com.

Za sve sudionike, Turistička zajednica grada Poreča će u Baredinama nakon biciklijade osigurati besplatan ručak te obilazak jame i muzeja traktora uz pratnju stručnog vodiča. Za zabavni dio i dobro raspoloženje pobrinut će se band Baredinesaurusi.

Prijava na biciklijadu je OBAVEZNA, a svi zainteresirani mogu se prijaviti putem ONLINE PRIJAVNICE ili na dan biciklijade ispred Jame Baredine.

Detaljnije informacije o biciklijadi dostupne su na web stranicama Turističke zajednice grada Poreča www.myporec.com

Foto Naša Bujština - Nagrađeni maslinari na Olemumu Olivarumu

TEKUĆE ZLATO ISTRE: U Krasici na 27. Oleumu Olivarumu podijeljeno čak 25 „zlata“. Najbolje maslinovo ulje iz Poreča

županija dodjela sredstava ustanove socijalna skrb

Istarska županija dodijelila više od 1,3 milijuna eura za ustanove i programe socijalne skrbi