in

ŽMINJ Craft Beer festival u petak i subotu – Isbrobajte piva iz cijele Hrvatske i craft colu uz koncerte, kviz i radionicu

Foto Žminj Craft Beer Festival

Ove godine 4. po redu Žminj craft beer festival održati će se 2. i 3. lipnja, zad kaštela, s početkom u 18 sati. Ljubiteljima craft pive predstavit će se 10 pivara koji dolaze s više od 35 vrsta craft piva. Iz Istre dolaze njih četiri: Bruman – Buzet, Vergal – Novigrad, Labona Craft Brewery – Labin i Fabrika bire – Vodnjan. Ostalih 6 pivara dolaze iz ostalih djelova Hrvatske: Saperlot – Varaždin, Devetka – Zabok, Pivovara 022 – Šibenik, Lepi dečki Brewery – Čakovec, Paliska Brewery – Rijeka i Prostor Brewing – Desinić.

Žminj craft beer festival
Žminj craft beer festival

U sklopu festivala, osim štandova s craft pivom, bit će ondje i shop na kojem će se moći kupiti pivo u bocama od pivara izlagača. U ponudi će biti i rakije, a bitno je napomenuti da će se posluživati prva hrvatska craft cola Monada iz Rijeke, kao i njena nasljednica ”Monada Cherry Cola”. Bit će tu i lokalna destilerija Frane sa svojim rakijama. Neće manjkati ni bogate gatronomske ponude za sve gušte.

Obje festivalske večeri završit će koncertom. U petak nastupa zagrebački rock sastav Adastra, a u subotu TTRT, bend iz Pazina.

Oba dana biti će po jedan kviz kako bi se posjetitelji upoznali s nekim zanimljivim detaljima craft beer svijeta. Također jedna od novosti na ovom festivalu je beer & paint. U suradnji s Anitom Pilat, diplomiranom slikaricom, osmislili su radionicu slikarstva koja će se održati oba dana festivala.
U jednoj ruci hladno craft pivo, a u drugoj paleta, boja i kist. Radionica je namijenjena starijiima od 18 godina.

Žminj craft beer festival
Zad kaštela odvija se Žminj craft beer festival

Bitno je napomenuti da je ulaz na festival za sve slobodan, no ukoliko dođete piti pivo kupuje se staklena za šest eura. Pivo će se moći kupiti festivalskim bonovima koje
možete uz čašu kupiti na ulazu.

Festival organizira udruga građana Geminianum iz Žminja uz potporu Općine Žminj i Turističke zajednice općine Žminj.

Foto DVD Marčana - Akcija u Raklju

RAKALJ: U nedjelju eko akcija čišćenja uvale Luka

mjerenje brzine Ilustracija - Foto Policijska uprava vukovarsko-srijemska mup mjerenje brzine

Radari u Istri u petak 2. lipnja 2023. – Puno ih ima