in

Maškare pusta spalile u Novoj Vasi; u Červar Portu cijelo indijansko selo

Karnevalska završnica u Novoj Vasi/Grad Poreč

Izricanjem šentence i paljenjem pusta Rade Muljanika, tradicionalno odgovornog za sve nedaće u godini za nama, jučer su i službeno završili karnevalski dani u Novoj Vasi, priopćio je Grad Poreč.

Dva dana ranije, cirkuski maškarana povorka iz Nove Vasi posjetila je okolna naselja, a zaustavila se i u Červar Portu gdje su ih dočekali Indijanci i kauboji u indijanskom naselju. Zauzvrat, na jučerašnjem okupljanju u Novoj vasi, povorci su se pridružile i maškare iz Červar Porta, a uz njih, povorci su se pridružili i bajkeri MK Highlanders iz Nove Vasi, učenici Područne osnovne škole Nova Vas i djeca iz Dječjeg vrtića 101 Dalmatinac iz Antonci.

Nakon šetnje od rotonde kraj Područne osnovne škole Nova Vas do polivalentnog igrališta, maškarane skupine školaraca i vrtićaraca prodefilirale su igralištem, a nastupili su i mladi Porečki delfini.  Nakon paljenja pusta, bila je to prava fešta koja je okupila veliki broj maškara svih uzrasta koje su uz ples, pjesmu i zabavu ispratile najluđe razdoblje u godini.

SAMO 15 POSTO DOMAĆIH POLJOPRIVREDNIH PROIZVODA ZAVRŠI U TURIZMU: Umjesto da vjetar u leđa dajemo lokalnoj ekonomiji, potičemo UVOZ

Umag za Dan žena poklanja predstavu “Miris lovine”