in

Više od 1.200 maškara prodefiliralo Rovinjom

Više od 1.200 maškara ove je sunčane subote prošetalo duž Obale Alda Negrija pa sve do centralne bine postavljene na glavnome gradskom trgu.

Predvođeni šarenom Limenom glazbom Rovinj i maškaranim rovinjskim mažoretkinjama, svoje su male maske pokazali mališani iz Talijanskog dječjeg vrtića i jaslica “Naridola”, kao i oni iz različitih odgojnih grupa i područnih odjeljenja Dječjeg vrtića i jaslica “Neven”.

Roditelji, bake i djedovi, prijatelji i poznanici s nestrpljenjem su na Trgu maršala Tita dočekivali male leptiriće, bubamare, visibabe, poljsko cvijeće, ribare i druge kreativne maske.

Uslijedili su i osnovnoškolci, odnosno superheroji iz OŠ Jurja Dobrile koji su svoje kostime pokazali kratkom plesnom točkom, a zatim su iz dubina mora došli i učenici OŠ Bernardo Benussi. Iz OŠ Vladimira Nazora ove su godine sudjelovali osmislivši scenografiju pozornice ovog maškaranog ludila.

Povorku su zaključile Roxannice uz Drumline Rovinj svojim popularnim plesom “can can”, a svi su sudionici dobili zahvalnice za sudjelovanje.

Za piće se pobrinuo Crveni križ Rovinj, a maškare su sa slasticama, među kojima su se pronašle i tradicionalne fritule, počastili profesori i učenici SŠ Eugena Kumičića.
Organizator ovog maškaranog veselja je Pučko otvoreno učilište Grada Rovinja čija su dva klauna uveseljavala djecu bacanjem konfeta, a s nekim su skupinama i zaplesala. Pokrovitelj ovog događaja je Grad Rovinj, a sponzor Maistra. (Izvor Grad Rovinj)

DI SI GENERACIJO i ove godine u porečkom Byblosu

Istrijani prvaci omiške maslinarske smotre: Šampioni OPG Popović i Marijan Butković iz Poreča