in

CROFISH u Poreču: Za posjetitelje kuha pobjednica Masterchefa i još 7 vrsnih chefova

Foto Crofish - gastro kutak na sajmu

Crofish, dvorana Žatika od 24.-26.11.2023. – 15. Crofish – najveći međunarodni sajam ribarstva, ribarske opreme, akvakulture i sportova na vodi.

gastro crofish kuhari 2023
Foto Crofish

15. međunarodni sajam ribarstva „CROFISH“ održat će se od 24. do 26.11.2023. godine u  Poreču u organizaciji Obrtničke komore Istarske županije. Cjelokupna manifestacija više je od samog sajma; u dvorani će više od 80 izlagača iz Hrvatske, Italije, Slovenije i Španjolske predstaviti proizvode iz  ribarstva i akvakulture, ribarske opreme i alata, plovila te sve za opremanje i zaštitu plovila, zaštitne odjeće, opreme za profesionalni i sportski ribolov i sportove na vodi.

Riba i ostali proizvodi ribarstva važan su dio prehrane, stoga će se u sklopu manifestacije održavati i svakodnevni COOKING SHOW program. Posjetitelji će moći besplatno isprobati moderna i tradicionalna jela od morske ribe i ostalih plodova. Ove godine svoje delicije pripremati će vrhunski chefovi: Marijo Čepek, Kantina Melon iz Petrovije, Gianpaulo Sardot, Domagoj Barišić, Saša Pribičević, Maja Šabić, Livio Janko i Dean Gluhak. 

U posebnom dijelu, predstavit će se i specijaliteti od slatkovodne ribe, kao poveznica zelene i plave Hrvatske te će i ove godine na sajam doći PP Orahovica čiji će kuhari pripremati fiš paprikaš i šarana na rašljama. Iako je naša zemlja bogata zdravom hranom iz mora i slatkih voda, još uvijek je njeno korištenje relativno malo, a ovom promocijom cilj je  upoznati posjetitelje s novim načinima i mogućnostima pripreme ribljih jela. 

Cijeli program Crofisha pročitajte na našem članku na linku:

Foto Osnovna škola Finida Poreč

POREČ: Učenici OŠ Finida osvojili 1. mjesto u šahu

Foto OŠ Finida Poreč - Tia s mentoricom

POREČ: Tia Karabašić iz Finide na Hrvatskoj matematičkoj olimpijadi