in

Danas i sutra Choco & Wine fest u Brtonigli

Foto: Tanja Kocijančić

Danas i sutra u Brtonigli se održava Choco & Wine fest. Sedmi festival čokolade i vina okuplja oko dvadeset izlagača koji će predstavljaju svoje slatke delicije, spremne za prodaju i degustaciju. Za djecu je i ove godine organiziran Lino Choco Show, a jedna od atrakcija bit će i izrada čokoladnog istarskog kažuna, za koji će biti zadužena akademska kiparica Georgette Yvette Ponté.

Uz nju, samoj manifestaciji prisustvovat će i Marine Prijatelj, dizajnerica čokolade i čokoladnih okusa i Klare Rabensaifner Miljević koja je završila Aranžersko – scenografski dizajn te Akademiju primijenjenih umjetnosti, oboje u Rijeci. Ove će tri umjetnice prisutnima ponuditi nezaboravno iskustvo u izradi skulptura i slika od čokolade te održati zanimljive prezentacije i degustacije. Među ostalim, tu je i besplatna radionica „Truffles četiri zemlje:  četiri čokolade o četiri zemlje“, autorice Marine Prijatelj, koja počinje u 16.30 sati i za koju je potrebna prijava jer je broj sudionika ograničen. Radionica će se održati u zgradi Turističke zajednice.

„Čokoladna radost“, nastaviti će se i u nedjelju, kada će se moći degustirati istarski bucolaj s čokoladom.

Brtoniška malvazija i ostale sorte lokalnih vina bit će prisutne tijekom cijele manifestacije, a osim sa čokoladom, odlično će se sljubiti i sa zabavom koju će prirediti duo Little Whisper.

Prometna nesreća u Tinjanu kod skretanja za Butore: TRI OSOBE OZLIJEĐENE

Održan XXXI. Sabor IDS-a u Poreču: VALTER FLEGO kandidat IDS-a i nositelj Amsterdamske koalicije za EU izbore