in

Dani mladog maslinovog ulja u Vodnjanu od 16. do 18. studenog

Foto: Vodnjan.hr

Tradicionalni Dani mladog maslinovog ulja u Vodnjanu održava se već četrnaestu godinu za redom treći vikend u studenome. Na dan otvaranja, u petak, očekuje se i dolazak hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović.

Od samog početka Vodnjanština je tom manifestacijom željela ispričati drugačiju priču koja će biti prepoznatljiva ne samo u Istri i Hrvatskoj, već i diljem svijeta. Plodovi rada, truda i ulaganja lokalnih poljoprivrednika našli su pravi put do svojih korisnika, a značajan udio ima jedinstvena manifestacija.

Dani mladog maslinovog ulja posebno pridonose afirmaciji vodnjanskog ekstradjevičanskog maslinovog ulja koje je danas itekako prepoznatljiv autohtoni brend dok je u svjetskim razmjerima jedno od najboljih.

Za vrijeme ove manifestacije Vodnjan posjeti oko 20.000 posjetitelja koji uživaju u brojnim programima pod šatorom koji se prostire na više 1.700 kvadrata, gdje svoje proizvode i usluge nudi više od 100 izlagača, prvenstveno proizvođača maslinovih ulja, ali i drugih autohtonih poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda. Ponovno će posjetitelje dočekati cjelodnevni gastroshow koji će okupiti najbolje kuhare i chefove s područja Istre i Kvarnera. Više od 8.000 jela pripremit će se od najboljih namirnica i autohtonih proizvoda, a svaka delicija povezuje se s pričom mladih maslinovih ulja ovog područja.

Bit će to tri dana puna mirisa i okusa vrhunskih ekstradjevičanskih maslinovih ulja i jela koja spajaju tradicionalnu i suvremenu gastronomiju. Neće manjkati ni zabavnog programa, stručnih predavanja i vođenih degustacija.

Porečka knjižnica predstavlja XXII. PoZiCu u srijedu

Porečka knjižnica predstavlja XXII. PoZiCu u srijedu

U Žbandaju ukradena Opel Astra

U Žbandaju ukradena Opel Astra