in

Od ovog vikenda Dani otvorenih vrata agroturizma Istre

Foto Dani agroturizama u Istri

Nakon godinu dana pauze, ponovno se organiziraju Dani otvorenih vrata agroturizma Istre, a manifestacija je danas najavljena i svečano otvorena u Agroturizmu Sia, u Vodnjanu. Prisutnima su se tom prilikom obratili i istarski župan Boris Miletić te direktor Agencije za ruralni razvoj Istre Igor Merlić.

Boris Miletić, Igor Merlić i Serđo Valić foto istarska županija
Boris Miletić, Franko Cetina i Serđo Valić – Foto Istarska županija

Župan Miletić je kazao kako ova manifestacija promovira tradiciju istarske kuhinje i seoskih domaćinstava, kao i istarske proizvode.

– Istra je danas sinonim vrhunske enogastronomije, a nema boljeg i autentičnijeg doživljaja od onog da se istarska jela degustiraju u nekom od naših agroturizama, rekao je župan podsjetivši da je Istarska županija osnovala AZRRI upravo s ciljem povezivanja javnog i privatnog sektora te implementacije projekta u ruralnom prostoru Istre. Naime, od samog osnutka, istarska tradicija, gastronomija i kultura predstavljaju temeljne vrijednosti, koje su međusobno povezane i integrirane te u konačnici dovode do glavnog cilja Agencije, a to je poboljšanje života u ruralnom prostoru Istre.

Foto Istarska županija dani agroturizama istre
Foto Istarska županija

Direktor AZRRI-ja Igor Merlić istaknuo je da u ovogodišnjoj manifestaciji sudjeluje dvanaest agroturizama, koji otvaraju svoja vrata tijekom četiri vikenda u studenom, odnosno 6.-7., 13.-14., 20.-21- i 27.-28. studenog. 

– Dani otvorenih vrata agroturizama Istre predstavlja jedinstvenu enogastronomsku manifestaciju koja se kontinuirano, već jedanaestu godinu za redom organizira u agroturizmima diljem Istarske županije, istaknuo je Merlić.

Projekt „Dani otvorenih vrata agroturizama Istre“ zamišljen je u obliku manifestacije koja ima za cilj obogaćivanje turističke ponude i produženje turističke sezone kroz promociju seoskih domaćinstava koja se bave agroturističkom djelatnošću, radi očuvanja i razvoja ruralnog područja Istre, valorizacije prirodne, kulturne i kulinarske baštine te oživljavanja tradicionalnog graditeljstva i zanatstva na istarskim agroturizmima.

Manifestacija se organizira pod pokroviteljstvom Upravnog odjela za turizam i Upravnog odjela za poljoprivredu, šumarstvo, lovstvo, ribarstvo i vodoprivredu Istarske županije, te u suradnji s Istarskom razvojnom turističkom agencijom, Turističkom zajednicom Istarske županije i Hrvatskom gospodarskom komore, Županijskom komorom Pula.

Više informacija možete pronaći na: https://dovai.eu/

Izvor Istarska županija – Kabinet župana

PorečDox 2021

PorečDox međunarodni festival dokumentarnog filma od 8. studenog

Bez vode 5. studenog dio Vabrige, Višnjana i Červar Porta