in

PARK FOOD FEST – Novi gourmet festival u Novigradu

Sjeverozapadna Istra će ovog svibnja postati bogatija za još jedan festival. Naime, 4. svibnja u Parku Novigradske biskupije održat će se Park Food Fest – festival koji spaja popularni street food sa showcookingom chefova iz restorana s Michelinovom preporukom.

Tijekom Park Food Festa posjetitelji će u parkovima uživati u raznovrsnim i ukusnim jelima, a veliku pažnju zasigurno će privući showcooking koji će izvesti poznati chefovi restorana Badi, Buščina, Čok, Damir i Ornella, Marina te Morgan, koji će za vrijeme showcookinga posjetiteljima pokazati kako se pripremaju istarski specijaliteti s namirnicom koja je tipična za regiju u ovo doba godine. Dakako, bit će tu i ponuda vrhunskih vina lokalnih vinarija, ali i craft piva istarskih proizvođača.

U bogatoj eno-gastronomskoj ponudi kao glavna zvijezda festivala istaknut će se divlja šparUga, koja će se pripremati na tradicionalan način, ali i u kombinaciji s morskim delicijama. Tako će posjetitelji u ponudi pronaći fritaje, rižota, salate, brodete, a posebnu pozornost zasigurno će privući i najbolji burgeri u Hrvatskoj prema recepturi chefa Ivana Zidara. Naime, ovaj poznati pulski chef krije se iza popularnog brenda burgera Mason, a dobitnik je nagrade za najbolji burger na Zagreb Burger Festivalu 2018. godine. U jednom danu sudionici će na raspolaganju imati maštovita jela od sezonskih namirnica koja se jedu s nogu, a njihova priprema i serviranje biti će na razini vrhunskih restorana.

Ponosni smo što našim sugrađanima i gostima možemo ponuditi novi festival koji prati suvremene gastronomske trendove. Svi posjetitelji imat će prilike uživati u zaista impresivnim jelima, vrhunskom piću i dobrom ambijentu. Street food koncept istaknuo se kao jedan od najuzbudljivijih trendova u industriji hrane, a njegovo uparivanje s vrhunskim chefovima ponudit će jedinstveno iskustvo za posjetitelje Parka Novigradske biskupije. Vjerujemo kako će prvo izdanje privući veliki broj posjetitelja, a želja nam je u budućnosti rasti te organizirati ovakva događanja i na širem području klastera sjeverozapadne Istre “, istaknula je Vesna Ferenac, direktorica Turističke zajednice Grada Novigrada.

Osim vrhunske hrane, program u parku koji će započeti u 13 sati, bit će popraćen glazbenim programom kao i prodajnom izložbom lokalnih proizvoda te izvornog istarskog suvenira.

TAR: U ponedjeljak počinje deratizacija

pile kaufland umag

Pečeno pile sumnjivog datuma upotrebe, s crijevcima i pilećim izmetom