in

POREČ: Počinje tjedan posvećen TUNI uz natjecanje, Street food festival, te koncerte grupa Pavel i Silente

Poreč će na punih tjedan dana od 31. kolovoza postati nezaobilazno odredište svih ljubitelja dobre hrane i zabave zahvaljujući „Jadranskoj kraljici“ – tuni.

U ovom tjednu svi putevi vode u Poreč jer turnir u lovu na veliku ribu Offshore World Challenge, od ove godine pod imenom TunIstra dovodi više od 60 brodova koji se tijekom 3 dana turnira od 4. do 7. rujna natječu za kvalifikaciju na svjetsko „big game“ prvenstvo u Kostarici, što ovaj turnir čini najposjećenijim na čitavom Jadranu, uključujući i njegovu talijansku stranu.

Zbog veličine riba koje se ovdje love i kvota koje omogućavaju da se ulovljene primjerke i „digne“ iz mora, turnir je omiljen ne samo kod natjecatelja nego i kod ostalih gostiju kojima je ovo jedinstvena prilika da vide ribe takve veličine i uhvate trenutak za pokoji „selfie“.

Paralelno s natjecateljskim dijelom manifestacije, na porečkoj rivi će se od 5. do 7. rujna odvijati Tunalicious Street Food Festival gdje će se na raznim gastro kornerima moći probati svježu tunu i morsku hranu pripremljenu na razne načine.

Poznato je da uz pune želuce ide i dobra glazba, pa će svaku večer posjetitelje na Tunalicious festivalu zabavljati razni bendovi.

Zadnju večer festivala stići će poznata hrvatska grupa Pavel koja je ove godine najavila novo razdoblje benda, nakon određene pauze koju su napravili zbog svojih solo projekata.

Nakon što će zagrebački rockeri dobro zagrijati atmosferu, na porečku pozornicu će stići i pop rock grupa Silente iz Dubrovnika koja je primila nagradu Instituta hrvatske glazbe za najviši ulaz novog izvođača na TOP HR 40.

SV. LOVREČ: Uspješni maslinar ROBERTO VOŠTEN umjesto odlaska u tuđinu ostao na rodnoj grudi: “Nisam požalio!”

Imate li i vi problema s mrežom A1? Ne rade mobiteli ni internet