in

POREČ U SVIBNJU RAJ ZA VINOLJUPCE – održat će se 26. Vinistra i 4. Wine Nights

Foto: Valamar PR

Poreč će i u svibnju biti centar zbivanja, a svakako najvažnije manifestacije koje se pripremaju posvećene su enogastronomiji. Pa će se tako dugovječna Vinistra, sajam vina i vinarske opreme, od 10. do 12. svibnja održati 26. put za redom. U to vrijeme, točnije od 4. do 11. svibnja odvijat će se na porečkoj rivi 4. izdanje manifestacije ”Wine Nights”, koja će spojiti lokalne vinare i mnoštvo zabavnih događanja.

Kako je medijima priopćio danas organizator, hotelijer Valamar Riviera, koji Wine Nights priređuje uz potporu Grada Poreča i njegove Turističke zajednice, glavni dio događanja odvijat će se od 09. do 11. svibnja u vinoteci koja će za tu priliku biti postavljena na porečkoj rivi a gdje će nastupati grupe The Frajle (9. svibnja), Detour (10. svibnja) te Zucchero Tribute Band i SoulFingers koji su na rasporedu zadnju večer festivala (11. svibnja).

Publiku će svaki dan zabavljati i DJ Dejvid, a prije nastupa Detoura u petak slušat će se soul, funk i disco fusion u izvedbi Glitterboxa. Uz dobru glazbu, posjetitelji će moći uživati u dobroj kapljici i u vrhunskim delicijama, jer će 12 istarskih vinara po promotivnim cijenama nuditi svoja najbolja vina.

Ovogodišnja manifestacija pod sloganom „For the Love of Wine“ uz glavni dio programa donosi i pregršt dodatnih zbivanja kojima je vino zajednički nazivnik. Za detaljnije informacije o programu, izlagačima i ugostiteljima može se posjetiti web stranica www.winenightsporec.com i Facebook stranica www.facebook.com/winenightsporec/.

Benzinska crpka u Sošićima na meti lopova – nestale cigarete

VRSAR: Na teniski turnir „Memorijal Slavoj Greblo“ stižu najbolji europski dječaci i djevojčice