in

Proljetne fritaje u konobama i agroturizmima središnje Istre

Fritaja - Foto Tanja Kocijančić

Turistička zajednica središnje Istre u suradnji s pazinskim Udruženjem obrtnika po drugi put organizira gastronomsku manifestaciju „Šetimane fritaja središnje Istre“, koja se sve do 30. travnja održava u pet konoba i agroturizama središnje Istre. Evo što se nudi:

Agroturizam Stara štala u Sandaljima kod Boruta: fritaja s vazmenim lukom (škalonjom) i domaćim sirom, fritaja s vazmenim lukom i domaćom pancetom, fritaja s plećkom ili pancetom, fritaja s maslačkom ili divljim radićem, te fritaja s domaćom klobasicom i maslačkom (sve po 30 kn).

Konoba Dišpet u Zajcima kod Pićna: fritaja sa špaletom i šarugama, fritaja s pomidorima, lukom i špaletom, fritaja s tartufima (40 kn).

Konoba Doma u Svetom Petru u Šumi: fritaja s pancetom i krumpirom, fritaja s ombolom, medvjeđim lukom i sjemenkama od cuke, fritaja sa špaletom, krumpirom i kravljim sirom (50 kn).

Konoba Jelenić uz cestu Pazin-Žminj: fritaja sa šparugama i pršutom, fritaja s divljim radićem i maslačkom, fritaja sa špaletom (50 kn).

Tomažova konoba u Voštenima kod Sv. Lovreča: fritaja s tartufima, fritaja sa špaletom, fritaja s mladim lukom i pancetom, fritaja sa špinatom i pršutom (50 kn).

Konoba Doma u Svetom Petru u Šumi do kraja travnja uz sudjelovanje u Šetimanama od fritaja organizira i novo vlastito gastronomsko događanje, Mjesec supetarske špalete, u sklopu koje nudi čitav niz različitih jela sa špaletom, među kojima su primjerice punjena špaleta s jetrenom paštetom, pljukanci sa špaletom i crvenim radićem u teranu, te špaleta giravolta s palentom, piše Davor Šišović.

Izvor gastro portal Bookaleta

Bujština

U prodaji novi 163. broj časopisa Bujština

Foto TZ Žminj

Uskrsne delicije u žminjskim konobama i pizzerijama