in

Dva kobasičarska događaja u Svetom Petru u Šumi

U Svetom Petru u Šumi ove će se godine, ukoliko stožeri i epidemiološke okolnosti dopuste, održati najmanje dvije manifestacije posvećene kobasicama: za 18. ožujka planiran je lani novoutemeljeni Dan hrvatskih kobasica i salama, dok bi se tradicionalni međunarodni sajam S klobasicom u Europu trebao održati 14. i 15. svibnja, piše Davor Šišović na svom gastro-portalu Bookaleta.

ocjenjivanje kobasica mario bratulić sveti petar u šumi
Foto Općina Sv. Petar u Šumi

U sklopu Dana hrvatskih kobasica i salama održat će se i ocjenjivanje odnosno biranje najboljih hrvatskih kobasičarskih proizvoda. Proizvodi će se ocjenjivati te odličja dijeliti u sedam kategorija: istarska kobasica, slavonska kobasica, kulenova seka, istarska kosnica, salame i salamini, kobasice i salame od divljači, te specifične kobasice (kobasice od svinjetine, magarca, ovce, konja, s raznim dodacima: tartufi, voće, sir, med, orasi, začinsko bilje, lješnjaci, itd.).

Kobasice – Foto Mario Bratulić – Sv. Petar u Šumi

Svi zainteresirani proizvođači pozvani su da dostave uzorke svojih proizvoda za ocjenjivanje, a planiran je sljedeći kalendar zbivanja:

Pismene prijave odnosno ispunjeni prijavni obrasci moraju se dostaviti e-mailom do 28. veljače 2022. godine. Prijavni obrazac može se skinuti sa službene web stranice općine Sveti Petar u Šumi, gdje su dostupne i podrobnije informacije, kao i Pravilnik o senzornom ocjenjivanju odnosno bodovanju ocjenjivanih proizvoda. Prijavni obrazac treba ispuniti podacima o proizvođaču i proizvodu, te označiti kategoriju u koju se proizvod kandidira.

Uzorke proizvoda za ocjenjivanje (jedan kilogram po svakom proizvodu) treba dostaviti (poslati ili donijeti) u općinu Sveti Petar u Šumi najkasnije do 10. ožujka u 15 sati.

Senzorno ocjenjivanje kobasica i salama održat će se 12. ožujka 2022. godine u Hrvatskoj kući kobasica u Svetom Petru u Šumi.

Više detalja pročitajte u članku na Bookaleti na linku https://bookaleta.com/dva-kobasicarska-dogadaja-u-svetom-petru-u-sumi/

policija nesreća ilustracija pixabay

Tragedija na cesti Tar-Poreč: Jedna osoba poginula u teškoj nesreći

Foto Bookaleta mnografija pršut šišović

Objavljena monografija o istarskom pršutu