in

Fešta mladega vina u subotu u Svetvinčentu

Posjetitelje očekuje bogata ponuda mladog vina, vođene degustacije, živa glazba, biciklijada, te jeftinije ulaznice za kaštel Morosini-Grimani i Kuću vještice Mare

Foto: Turistička zajednica općine Svetvinčenat

U subotu, 27. listopada, u Svetvinčentu će se održati Fešta mladega vina koja će uz bogatu ponudu dobre kapljice imati vođene degustacije, plesnu zabavu i biciklijadu. Fešta mladega vina promovira vinsku kulturu i vina u Istri kao prepoznatljiv proizvod naše regije. Na fešti će 20-ak vinara izložiti svoja mlada bijela i crna vina, prve rezultate cjelogodišnjeg rada, uloženog truda i znanja.

Program počinje u 10 sati finalnim turnirom Prvenstva Hrvatske u pljočkanju u Žlinji, dok će se u 15.30 održati nogometni susret između NK Smoljanci Sloboda i NK Žminj.

Središnji događaj je izložba s degustacijom vina koja započinje u 16 sati u Art centru, nekadašnjem društvenom domu, a posjetitelji će degustacijsku čašu moći kupiti po cijeni od 50 kuna te kušati mlada vina po izboru. Prilikom kupnje čaše svi će posjetitelji dobiti ocjenjivački list na kojem će moći glasovati za, po njihovom mišljenju, najbolje vino.

U 17 sati biti će organizirana vođena degustacija na kojoj će se prezentirati 8 vina, od kojih će četiri biti iz Istre, a ostatak iz vodećih europskih zemalja – i to pjenušci, bijela, crvena i desertna vina. Voditelj degustacije biti će poznati sommelier i vinski kritičar Emil Perdec. Broj sudionika je ograničen na 15 osoba, a kotizacija za degustaciju iznosit će 40 kuna po polazniku. Zainteresirani se mogu prijaviti putem maila info@tz-svetvincenat.hr ili broja 091/4468081 najkasnije do subote u 12 sati.

Sportski dio programa upotpunit će i biciklistička utrka koja s Place kreće u 14 sati, a na koju se može prijaviti do 13 sati, uz kotizaciju od 40 kuna koja uključuje majicu i sudjelovanje u tomboli na kraju utrke. Vozit će se dvije dionice, jedna lakša dužine 20 kilometara i druga, težu, od 40 kilometara. Staze broje dva odmorišta na kojima će se natjecateljima ponuditi domaći kolači i bezalkoholna pića, dok će po povratku na cilj, koji se očekuje oko 17 sati, za sve sudionike biti osiguran ručak.

Za glazbenu kulisu pobrinut će se grupa ELduo, dok će navečer u velikom šatoru nastupiti grupa Vigor i Alfa time band.

Od dodatnih sadržaja valja spomenuti i jeftinije ulaznice za kaštel Morosini-Grimani i Kuću vještice Mare (ulaz za 30 kuna moguć od 12 do 17 sati), kao i sudjelovanje ekipe u igri Escape Castle, gdje će cijena igre umjesto uobičajenih 50 kuna biti 25 kuna po igraču, a tri najbrže ekipe dobit će poklone.

Na Hvaru nagrađeni najbolji u turizmu 2018. - ljetna destinacija Mali Lošinj, na kontinentu Zagorje

Na Hvaru nagrađeni najbolji u turizmu 2018. – ljetna destinacija Mali Lošinj, na kontinentu Zagorje

STRAVIČNO OTKRIĆE U PULI: Posve slučajno pronađene tone oružja

STRAVIČNO OTKRIĆE U PULI: Posve slučajno pronađene tone oružja