in

Wine & Walk u NOVIGRADU u subotu: Prijavite se na eno-gastronomsku avanturu kroz maslinike i vinograde

Foto TZ Novigrad - Ilustracija

Tradicionalni Istria Wine and Walk, koji se ove godine uspješno održao u dva termina u Brtonigli i Bujama, krajem listopada dobiva i svoju morsku priču – održat će se 30. listopada u Novigradu. Staza je malo drugačija u odnosu na prethodne godine i zaobići će starogradsku jezgru.

Vinska šetnja kreće u jutarnjim satima iz Kastanije, gdje vinoljupci preuzimaju „startni paket“ i sve potrebne upute. Prvi dio vinske avanture vodi kroz vinograde, maslinike i druge atraktivne lokacije do Dajle, a zatim se nastavlja stazom koja do idućih degustacijskih stanica prolazi uz more, pružajući prekrasan pogled na grad i njegove stoljetne zidine.

10 kilometara duga staza Wine & Walk by the sea ima šest okrjepnih stanica, a na svakoj se nude novi okusi i doživljaji uz glazbu i animaciju.

Na okrjepnim stanicama nudit će razne sorte vina, kao što su malvazija, merlot, teran, cabernet, rosè i muškat, te jela pripremljena od inćuna, bakalara, sipa, lignji, morskih plodova, ali i tartufa, mesa, gljiva i drugo, tako da će sudionici imati priliku kušati raznoliku istarsku gastronomiju.

Završni punkt i cilj nalazi se iznad plaže Kastanija na livadi s koje se pruža predivan pogled na maslinike i novigradski zvonik. Tamo je predviđen nastavak eno-gastronomskog druženja za sve sudionike manifestacije, uz degustaciju jela i vina i prigodnu glazbenu animaciju.

Kotizacije za sudjelovanje u ovom rekreativno-gastronomskom doživljaju su krenule i sve informacije objavljene su na Facebook stranici Istria Wine and Walk gdje možete pratiti i sve novosti, a više detalja možete pronaći na službenoj web stranici.

Zbog pridržavanja epidemioloških mjera, prisustvovanje ovoj manifestaciji moguće je isključivo uz predočenje Covid-certifikata ili negativnog nalaza brzog antigenskog testa ne starijeg od 48 sati.

I𝙩𝙞𝙣𝙚𝙧𝙚𝙧:

• START – Plaža Kastanija

• Od 8,30 do 12 sati – prijave i preuzimanje kotizacije prema već dogovorenom terminu polaska

• Polazak svakih 20 min

• Šetnja uz more i maslinike od Karpinjana, preko vinograda do Marede i Dajle, te uz more povratak do Kastanije

• Svakih 1,5 do 2 km okrijepna stanica

• FINISH – Kastanija (kod bikera)

Kotizacije https://bit.ly/2YPFjiC

učenici osnovna škola finida poreč

Poreč: Učenici OŠ Finida najuspješniji u Istri – Idu na državno natjecanje!

crveni križ poreč darivatelji

U subotu akcija darivanja krvi u Poreču