in

Wine&Walk by the sea u Novigradu i Dajli za nezaboravnu jesen – Prijave otvorene

Fotografije – COI – Colors of Istria - Klaster sjeverozapadne Istre

Jesen u sjeverozapadnoj Istri još jednom će obogatiti popularna vinska manifestacija Wine&Walk by the Sea u Novigradu. 

U subotu 14. listopada na redu je peto izdanje Wine&Walka by the sea u Novigradu. 

Vinska šetnja duga 10 kilometara kreće u jutarnjim satima ispred benediktinskog samostana u Dajli te stazom uz more vodi do Marede, Kastanije pa sve do Karpinjana. Šetnja se nastavlja u zaleđu Novigrada prolaskom kroz predivne vinograde i maslinike natrag do Dajle. Duž stazu, na svakih kilometar do dva, šetače će dočekati sedam okrjepnih stanica s cijenjenim lokalnim vinarima, ali i gastro ponudom. Tako će Degrassi, Demark, Vino Ghira, Moreno Ivančić, Leonardo Palčić, Pervino i Veralda predstaviti svoju vrhunsku ponudu vina dok će konobe i restorani Half 8, Kod Marice, Konoba Nino, La Taverna, Aminess Maestral, a i popularni food truck Poluotok, pripremiti kulinarske delicije na bazi mesa i ribe koji će se odlično sljubiti s vinskom ponudom.

“Wine&Walk by the sea odličan je primjer manifestacije kojom promoviramo lokalnu eno-gastronomsku ponudu i ljepote Novigrada, a sve ugodnom jesenskom šetnjom uz more. Ova je manifestacija idealna za sve koji žele upoznati ponudu vrhunskih i nagrađivanih lokalnih vinara, a ujedno uživati u prirodi i rekreaciji. Ove će se godine održati po peti put i iznimno mi je drago što svake godine privlači brojne goste iz Hrvatske, ali i iz inozemstva poput Slovenije, Italije, Austrije i Njemačke. Pozivam sve da nam se pridruže i ove godine i uživaju u jesenskim bojama i okusima Novigrada“, istaknula je Vesna Ferenac, direktorica Turističke zajednice Grada Novigrada-Cittanova. 

Ova manifestacija dio je ponude Klastera sjeverozapadne Istre – udruženje Turističkih zajednica Umaga, Novigrada, Brtonigle, Buja, Motovuna, Grožnjana, Oprtlja i turističkih kompanija Plava Laguna i Aminess Hotels & Resorts – koji raznim manifestacijama i zanimljivim sadržajem tijekom cijele godine nudi domaćim i stranim posjetiteljima motiv dolaska, i ono najvažnije, povratka u destinaciju. 

Više informacija o manifestacijama i prodaji ulaznica moguće je pronaći na web stranici Klastera sjeverozapadne Istre.

Fotografije – COI – Colors of Istria

Foto Grad Novigrad

NOVIGRAD: Od 18. rujna kreću radovi u Ulici Strada Kontesa. Promet se zatvara u cijelosti

Foto Ilustracija Pou Poreč

„Čuvari i ljubavne slike“ – U Poreču otvorenje izložbe Snežane Vujović Nikolić