in

NOVIGRAD: Od 18. rujna kreću radovi u Ulici Strada Kontesa. Promet se zatvara u cijelosti

Foto Grad Novigrad

U ponedjeljak 18. rujna započet će dugo očekivano kapitalno ulaganje na rekonstrukciji komunalne infrastrukture u dijelu ulice Cesta Contessa (ulica poznata kao Strada Kontesa). Radovima će biti obuhvaćen dio ulice Cesta Contessa u dužini od 400 metara, od raskrižja s naseljem Stancijeta do naselja Fakinija.

Ovo kapitalno ulaganje koje financiraju Grad Novigrad iz proračunskih sredstava i Istarski vodovod d.o.o., obuhvatit će novogradnju sustava oborinske odvodnje i vodovodne mreže, postavljanje javne rasvjete, te radove na strujnim i telekomunikacijskim mrežama. Izvođač radova je tvrtka Cesta d.o.o. iz Pule.

Za vrijeme trajanja radova, zatvara se dionica Ceste Contessa uz posebnu regulaciju prometa, te će obilazni pravac iz smjera Buja prema Umagu biti preko centra grada Novigrada u oba smjera. Privremeno se ukidaju autobusna stajališta na Cesti Contessa, te se koriste postojeća autobusna ugibališta na državnoj cesti DC301 (Novigrad – Buje) i DC75 (Novigrad – Umag).

-Planiran završetak radova na rekonstrukciji komunalne infrastrukture je krajem siječnja 2024., pa molimo sve naše sugrađane za razumijevanje i strpljenje, na čemu im unaprijed zahvaljujemo, objavio je Grad Novigrad.

Foto Vatrogasci Umag - Facebook

UMAG: Pod utjecajem alkohola sletio s kolnika i udario u drvo

Fotografije – COI – Colors of Istria - Klaster sjeverozapadne Istre

Wine&Walk by the sea u Novigradu i Dajli za nezaboravnu jesen – Prijave otvorene