in

Lionsi donirali azil za životinje „Happy end“ u Pazinu

Lionsi donirali azil za životinje „Happy end“ u PazinuU četvrtak, 4. listopada, na Međunarodni dan prava životinja, članovi Lions klub Poreč na čelu sa svojom predsjednicom Snježanom Gutbier-Vidović i mladim Leićima posjetio je azil za životinje „Happy end“ u Pazinu. Na inicijativu i veliki angažman Anemarije Muzica Saitz sa suprugom Enzom, prikupljene su vrijedne donacije – hrana, deke i druge potrepštine za nezbrinute životinje. Time su Lionsi ponovo potpomogli voditeljicu azila Mae Isaksson u njenim nastojanjima da se životinjama omogući pristojan boravak u skloništu, saznajemo iz Lions kluba.

Lionsi su saznali da je sklonište započelo s radom prije osam godina. Prije tri godine dobili su vodu, što im je znatno olakšalo rad. Na priključak struje još čekaju, ali se nadaju da će i to uskoro dobiti. Bez struje im je gotovo nemoguće prihvatiti donacije u vidu svježe hrane (ne mogu ih hladiti) i zato su  nažalost u velikom gubitku. Osim ove donacije, na inicijativu članova LC Poreč donacije je prikupljala udruga Otvoreno srce iz Buja za Bau miao Help, koja će svoju donaciju također odnijeti u Pazin.

Trenutačno u azilu boravi 60 pasa, 50 mačaka, pet patki i četiri golubova. Lionsi su bili dirnuti pričom o najstarijem psu, koji je sa svojih 14 godina tako oslabio da uopće više ne može hodati, ali kako voli plivati, na rukama ga nose do obližnjeg potoka i on tamo pliva po sat vremena. Kako je taj dan bio i dan Sv. Franje Asiškog, mladi svećenik iz Pazina se pridružio Lionsima i  blagoslovio azil.

Prevario Slovenca u Červar Portu – uzeo novac za popravak vrata i onda nestao

Prevario Slovenca u Červar Portu – uzeo novac za popravak vrata i onda nestao

Istra&Craft Beer Festival

Izvrsni Let 3 i Spinnaker Gourmet Stage otvorili Istra & Craft Beer Festival