in

POREČ: Akcija za napuštene životinje „Kupi sliku i spasi život” SSO Šapa i Istre Lazarić Toner

Foto SOS Šape

Udruga koja pomaže nezbrinutim životinjama SOS Šape iz Poreča, organizirala je akciju kojom prikuplja novac za ljubimce. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

Mačja kuća u Poreču
Mačja kuća u Poreču

Kad se za nekog kaže da je „umjetnička duša“ opisali ste osobu punu emocija, nježnu, osjećajnu, s posebnim talentom i posebnim smislom za lijepo, nekoga tko zna promatrati svijet oko sebe i reagirati na nešto što bi nama ostalima, u žurbi, promaklo. Upravo takva je i umjetnica Istra Lazarić Toner koja je posvetila svoj život umjetnosti ali i ljubavi prema prirodi i životinjama te odlučila našoj Udruzi donirati 10 svojih djela. U skladu sa željama ove jedinstvene umjetnice, sav prihod od prodanih slika bit će iskorišten za zbrinjavanje životinja. Zato je i moto ove izložbe „Kupi sliku i spasi život“.

U ovu akciju dobrote uključila se i Likovna udruga Poreč – LUP – koja im je velikodušno ustupila svoju galeriju u centru Poreča, a bez kojeg ovo sve ne bi bilo moguće.

O umjetnici

Istra Lazarić Toner rođena je 1947. godine, živi i radi u Engleskoj ali često posjećuje Istru, Pulu, Motovun i Medulin. Na LHUC (Liverpool Hope Univeristy College) predavala je psihologiju kreativnosti, 1986. diplomirala je Povijest umjetnosti na otvorenom univerzitetu i od tada se bavi slikarstvom. Studirala je na NEWI (Northeast Wales Institute) umjetnost i dizajn. Od 2003. specijalizira modeliranje i slikanje na staklu, arhitekturno staklo, vitraž i radove na staklu. Član je ULIKS-a u Puli, Grupe umjetnika pri LHUC u Lierpoolu kao i Deeside Art Group u West Kirbyju. 

2004. nagrađena je I. Nagradom za slikarstvo pri LHUC, a 2005. nagradom „Big Draw“ za crtež.

E:\Dokumenti\ASilva\Donacije\A_Umjetnici\IMG-20220517-WA0002.jpg

O izložbi

Na ovoj izložbi iznenadit će vas širina interesa umjetnice, oduševit će vas energija koja izbija iz svake slike, snažan kolorit, dinamika i izričaj. Priprema ove izložbe bila je za nas jedno veliko emotivno putovanje; svaka slika probudila je u nama snažne osjećaje, neku našu uspavanu kreativnost i zahvalni smo Istri Larazić Toner što nas je pustila u svoj čaroban svijet. Nadamo se da ćete i vi jednako uživati. Pozivamo vas da na ovo, prije svega emotivno, putovanje krenete s nama!

Otvorenje izložbe je 5.9.2022. u 19 h u galeriji Kluba likovnih umjetnika, Poreč, Joakima Rakovca 21, a izložba će biti otvorena sve do 17.9.2022. svakog dana od 18-19 sati.

Umjetnicu ćete moći upoznati od 12.9. nadalje, kada će doputovati iz Engleske.

O drugim akcijama

Naša Udruga uskoro će predstaviti i slike umjetnice Linde Zakošek koja živi i djeluje u Peroju, te aktivno brine o macama Peroja. I opet je riječ o spoju ljubavi prema svijetu oko sebe, prirodi, svim živim bićima i umjetnosti. 

E:\Dokumenti\ASilva\Donacije\A_Umjetnici\Capture.JPG

O Udruzi za zaštitu životinja SOS šape

Udruga za zaštitu životinja SOS šape djeluje organizirano već 6 godina iako su svi njeni članovi već godinama aktivni zaštitari životinja bilo kroz druge udruge ili samostalno. Povezala nas je želja da utječemo i mijenjamo svijest o našem odnosu prema životinjama, da pomažemo i spašavamo. sospawsporec@gmail.com

O Likovnoj udruzi Poreč

LUP, Likovna udruga Poreč, osnovana je 2005 i okuplja likovne stvaratelje svih stupnjeva obrazovanja, organizira izložbe svojih članova, radionice i druge akcije, a osobito su poznate i posjećene njihove tematske izložbe. lup.porec@gmail.com

Foto Grad Poreč

U Poreču 1.360 osnovaca – Sastanak Grada, policije i škola o početku nastave

Foto USB Poreč

USB Poreč: Otvoreni upisi uz novosti – ples na svili, mali cirkus, klasični balet i breakdance