in

PROBLEMI S VAU PARKOM NA FINIDI NE PRESTAJU – udruga SOS Šape zbog učestalih prijetnji i nasilja najavljuje prijave policiji

SOS Šape se boje da će se pse u Vau parku otrovati
Prijetnje u Vau parku su svakodnevnica

„Dosta je nasilja, dosta je napada na posjetitelje livade na Finidi (i prije nego što je Vau-parkić sagrađen!) i Vau parka i volontere naše udruge. Dosta je vašeg svojatanja te livade i parkinga, jer to su javne površine koje su uredili i platili građani i imaju ih pravo neometano koristiti. Dosta je prijetnji i zastrašivanja, deranja i remećenja javnog reda i mira“, objavila je danas na svom Facebook profilu porečka udruga za zaštitu nezbrinutih životinja SOS Šape.

Udruga je javno napisala prezime obitelji koje se najviše protive i kojima su se ovom javnom objavom obratili, a upravo su oni pokrenuli peticiju kako bi se Vau park preselio iz tog naselja. Tu je peticiju potpisalo oko 30 ljudi, dok je peticijom SOS Šapa za ostanak parkića na tom mjestu prikupljeno skoro 800 potpisa.

Evo što još piše na Facebooku SOS Šapa: „Nakon godine dana odlučivanja na svim nivoima (grad, gradsko vijeće, mjesni odbor, javne objave u medijima…) parkić je legalno sagrađen. „Bukači“ tada nisu iskoristili svoja prava, nije ih zanimao demokratski proces kad ionako oni svoje uvijek istjeruju na silu. Želimo biti slobodni građani ovog grada, koji se neće morati okretati i paziti da mu neki pobješnjeli čovjek ne dođe i počne ga tjerati, vikati, prijetiti… Želimo živjeti bez straha da ćemo biti napadnuti, da će naši psi biti otrovani… 
Želimo da i u Poreču, kao i u svakom civiliziranom gradu Europe, pa i Hrvatske, možemo mi i turisti mirno koristiti Vau park, uživati sa svojim ljubimcima neometani od nasilnika, kao što i mi ne ometamo druge.
Ne znamo gdje postoji to pravo na koje se pozivaju, pravo onog tko je „tu došao prvi“, zapišao teren i smatra ga svojim. U civilizaciji to pravo ne postoji, ne na javnoj površini i ne uz pomoć terora.
Do sada smo šutjeli, otrpjeli napade, neki su se i povukli u strahu za sebe i svog psa, ali nećete nas otjerati, jer nasilje ne smije i ne može pobijediti.

Udruga za zaštitu životinja SOS Šape podržava isključivo civilizirane i demokratske procese, apsolutno se slaže da svi imaju pravo izraziti svoje mišljenje, ali na civiliziran i kulturan način, te će poduzeti sve korake da zaštiti svoje volontere i životinje na zakonit i legalan način.

Sve incidente ćemo prijaviti policiji, a Grad pozivamo da jasno i nedvosmisleno da nasilnicima do znanja da njihovo nasilje ne prolazi, da Vau park ostaje tamo gdje jeste i da će se urediti i pripremiti za sezonu.“

Asfaltiraju se ulice u Gulićima

UGASITE SVJETLO: Novigrad 30. ožujka u akciji “Sat za planet Zemlju”