in

UGASITE SVJETLO: Novigrad 30. ožujka u akciji “Sat za planet Zemlju”

Novigrad će se ove godine sedmi put uključiti u akciju „Sat za planet Zemlju“ („Earth Hour“), najveću svjetsku volontersku akciju za očuvanje planeta koju organizira WWF (World Wide Fund for Nature), svjetska nevladina organizacija za zaštitu prirode. Riječ je o simboličnom gašenju svijetla u domaćinstvima, te javne rasvjete na odabranim javnim lokacijama.

Ove godine „Sat za planet Zemlju“ održat će se 30. ožujka, uobičajeno od 20.30 do 21.30, kada organizatori pozivaju građane i tvrtke da se pridruže akciji gašenjem svjetla na jedan sat. Novigrad će tom prigodom ugasiti javnu rasvjetu Velikog trga i zvonika crkve Svetog Pelagija i svetog Maksima, kao jedne od najprepoznatljivijih novigradskih vizura, s čijeg je prostora slika dostupna putem web video kamere, pa će se putem interneta u cijelome svijetu moći vidjeti kako se i Novigrad priključio ovoj akciji, objavio je Grad Novigrad na svojim web stranicama. 

Sat za planet Zemlju ove se godine obilježava 13. puta, a svake je godine akcija sve veća i uspješnija. Ovogodišnje izdanje akcije odvija se uz moto „Skini se s plastike, navuci se na prirodu“. WWF-ova inicijativa Sat za planet Zemlju 30. ožujka ponovno će ujediniti milijune ljudi diljem svijeta, koji će tako pokazati svoju predanost planetu. Zemlja je suočena s dvostrukim izazovom klimatskih promjena i propadanja biološke raznolikosti, te je najveći svjetski pokret za očuvanje planeta usmjeren na mobiliziranje pojedinaca, poduzeća i vlada da budu dio razgovora i pronalaska rješenja potrebnih za izgradnju održive budućnosti. 

PROBLEMI S VAU PARKOM NA FINIDI NE PRESTAJU – udruga SOS Šape zbog učestalih prijetnji i nasilja najavljuje prijave policiji

PROJEKT POREČKIH LIONSA: U Galiji otvorena likovna izložba darovitih učenika