in

Dan sjećanja na žrtvu VUKOVARA: U Poreču 30. listopada film GLAVU GORE, RUKE NA LEĐA i razgovor sa svjedocima ratnih događanja

Dan sjećanja na žrtvu Vukovara u Hrvatskoj svake godine obilježavamo 18. studenog, a ususret ovome danu u Poreču će se u srijedu, 30. listopada, s početkom u 19 sati u kino dvorani održati projekcija filma „Glavu dole, ruke na leđa“. Projekcija je besplatna, a nakon nje je organiziran razgovor sa svjedocima ratnih događanja, podsjetili su danas iz gradske uprave.

Film „Glavu dole, ruke na leđa“ je dokumentarni film koji obrađuje događanja u Vukovaru za vrijeme Domovinskog rata, s naglaskom na sam pad grada, predaju te odvođenje hrvatskih branitelja i civila u srpske koncentracijske logore.

Gradonačelnik Poreča Loris Peršurić naglasio je kako se Poreč svake godine uključuje u obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara, te da se o toj temi treba govoriti i znati, kako se više nikada i nikome ne bi ponovila. Potpredsjednica Gradskog vijeća, ujedno i organizatorica ove projekcije, Gordana Šušljik rekla je da postoji interes među građanima, posebno je su neki od njih i sami bili svjedoci događanja u Vukovaru.

– Autor filma Stipe Majić Pipe me kontaktirao i izrazio želju da se film prikaže i u Poreču, nakon što je diljem Hrvatske prikazan sedamdesetak puta. Osim filma, bit će tu i razgovora s redateljem te svjedocima ratnih događanja pa pozivamo sugrađane da se uključe . Iako je film tužnog karaktera, on ne sadrži uznemirujuće scene pa ga mogu doći pogledati i mlađi sugrađani, rekla je Šušljik i zahvalila se Pučkom otvorenom učilištu Poreč na prihvaćanju ideje i davanju podrške.

U ISTRI danas, 30. listopada OPREZ: Upravo u tijeku policijska akcija mjerenja brzine

Nova svjetska priznanja Valamar Rivieri: 2 hotela osvojila čak 6 nagrada u Turskoj, uskoro mijenjaju i ime