in

FUNTANA: 3. rujna koncert sopranistice Katje Budimčić Sabljar i tenora Martina Marića

Katja Budimčić Sabljar

Koncert vrhunskih umjetnika, Katje Budimčić Sabljar (sopran) i Martina Marića (tenor) uz pratnju Vladimira Babina na klaviru, u Funtani 3. rujna u 20 sati na Trgu sv. Bernarda.

Koncert organizira Turistička zajednica općine Funtana i besplatan je za sve posjetitelje. U slučaju lošeg vremena koncert će se održati u Crkvi sv. Bernarda.

Katja Budimčić Sabljar mlada je riječka pjevačica i amaterska kazališna glumica. Glazbom se bavi dugi niz godina i iza sebe ima zapažene i nagrađene nastupe na brojnim festivalima poput Melodija Istre i Kvarnera, Čansonfesta, Zagrebfesta i Festivala dalmatinske šansone. U njezinom smo anđeoskom glasu uživali u poznatom mjuziklu “Sušak Sušak”, a od nedavno je i vanjska suradnica u operi HNK Ivan pl. Zajc. 

Martin Marić, tenor, solist Opere HNK Ivana pl. Zajca i prvi tenor u klapi Dišpet.

Vladimir Babin, prema sudu glazbene kritike jedan je od najeminentnijih predstavnika mlađe generacije hrvatskih pijanista. Klavir je diplomirao 1985. godine na osječkom odjelu Muzičke akademije u Zagrebu, u klasi profesora Damira Sekošana. Dobitnik je brojnih nagrada na pijanističkim natjecanjima, kao i nagrade Rektorata Zagrebačkog sveučilišta kao najbolji student diplomat. Koncertira kao solist i član komornih sastava po Hrvatskoj i inozemstvu te nastupa uz orkestre kao solist. Snimao je za razne TV i radio postaje te ima nekoliko izdanja CD-a. Solistički repertoar Vladimira Babina obuhvaća djela svih stilskih razdoblja, a posebnu sklonost ispoljava prema hrvatskim autorima. Osim klasikom, Babin često nastupa i kao vrstan jazz pijanist. Uz održavanje pijanističkih seminara, redovno sudjeluje i kao član ocjenjivačkih sudova na pijanističkim natjecanjima. Od 1997. docent je klavira na riječkom područnom odjelu Muzičke akademije Zagreb.

FUNTANA: Ribarska fešta 6. rujna uz Le Monde i Tu i tamo bend

FOTOGALERIJA S FEŠTE U BADERNI: Don Ivan Kramar obilježio 50 godina svećeništva