in

KAD PIJEŠ NE VOZI: Policija kontrolira vozače u noći sa subote na nedjelju – 8. i 9. lipnja

Foto MUP

U noći sa subote na nedjelju, policija će na području cijele Istre provesti kontrolu alkoholiziranosti vozača i kontrolu vozača na opojne droge

Kako bi se povećala sigurnost u cestovnom prometu, policijski službenici će ovog vikenda provesti prometnu akciju usmjerenu na suzbijanje vožnje pod utjecajem alkohola i droga.

Stoga će policijski službenici u noći sa subote na nedjelju, 8. na 9. lipnja od 23 do 5 sati, na području cijele Policijske uprave istarske provesti akciju kontrole alkoholiziranosti vozača i kontrole vozača na opojne droge.

U prvih pet mjeseci ove godine na području Policijske uprave istarske dogodilo se 86 prometnih nesreća koje su skrivili vozači pod utjecajem alkohola i jedna prometna nesreća koju je skrivio vozač pod utjecajem droge. U tim prometnim nesrećama dvije osobe su smrtno stradale, devet osoba zadobilo je teže ozlijede, a 13 osoba je lakše ozlijeđeno.

Policija poziva građane da ne upravljaju vozilima ukoliko su konzumirali alkohol ili opojne droge, odnosno da poštuju prometne propise te da ne ugrožavaju svoj život i život ostalih sudionika u prometu, priopćeno je iz PU istarske.

EU Projekt UŽIVAM TRADICIJU: Domaći i slovenski novinari guštali u okusima i ljepotama Vrsara

Porečani na Festivalu ambasada u Pragu – susret s hrvatskom veleposlanicom u Češkoj