in

Koncert Antonele Glavić 27. lipnja u Žbandaju

Antonela Glavić, učenica Umjetničke škole Poreč u klasi profesorice savjetnice Ane Šterpin Zagoranski, održat će koncert u četvrtak, 27. lipnja, u 20 sati u crkvi Sv. Ivana i Pavla mučenika u Žbandaju.
Antonela je započela svirati harmoniku s osam godina.
Od prvih nastupa zapažena je kao darovita i perspektivna mlada glazbenica. Vrlo brzo počela je nizati visoke rezultate na brojnim državnim i međunarodnim natjecanjima u zemlji i inozemstvu.
Među brojnim nagradama svakako valja istaknuti:
– 1. nagrada i 1. mjesto na 52. Državnom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa u Zagrebu, 2014.god. kada je od Agencije za odgoj i obrazovanje, te Ministarstva obrazovanja dobila prestižnu nagradu „Oskar znanja“
– 1. mjesto na 39. Premio e concorso internazionale di fisarmonica „Citta di Castelfidardo“, Italija, 2014. god. ( jedno od vodećih natjecanja u svijetu harmonike)
– finalistica sa osvojenim 4. mjestom na 53. Internationaler Akkordeon-wettbewerb 2016 in Klingenthal, Njemačka, 2016.god. ( također jedno od vodećih i prestižnih natjecanja u svijetu harmonike )
– 1.nagrada i 1.mjesto, nagrada Hrvatskog društva skladatelja za najbolju izvedbu djela hrvatskog skladatelja u svim kategorijama i KUP GRADA Pule na 43. Međunarodnom susretu harmonikaša, Pula, 2018.god.
U toku svog dosadašnjeg glazbenog školovanja osvojila je sveukupno trideset i šest prvih nagrada.
Više puta je bila apsolutna pobjednica natjecanja kao najviše ocijenjen natjecatelj bez obzira na kategoriju. Nastupala je u Hrvatskoj, Sloveniji, BiH, Srbiji, Italiji, Austriji, Njemačkoj, Slovačkoj…

Na programu će biti skladbe skladatelja B. Kunca, G. Vasca, J. Pachelbela, V. Beševlija, E. Granadosa i G. Hermose.

Ulaz je slobodan.

Bez vode 27. lipnja dijelovi Kaštelira, Višnjana i Vrsara

Lanterna Summer Nights Festival: Fešta u čast Pola nove godine, predstave za djecu i Wine & Food u Taru