in

Lanterna Summer Nights Festival: Fešta u čast Pola nove godine, predstave za djecu i Wine & Food u Taru

Razloga za slavlje na Lanterna Summer Nights Festivalu koji je započeo 8. lipnja ima mnogo, a jedan od njih je i doček Pola nove godine koji će se održati 30. lipnja. Naime, tog će se dana spektakularnim vatrometom na pješčanoj plaži Adria unutar Lanterna Premium Camping Resorta, uz pjenušac i prskalice, obilježiti prva polovica Nove godine te ulazak u njenu drugu polovicu. Program proslave započet će u 20 sati, za odličnu atmosferu pobrinut će se Xfinity band, poseban dojam ostavit će plesni performans s vatrom, a najmlađi će imati prilike fotografirati se s Djedom Božićnjakom koji će u to vrijeme na Lanterni uživati u svom ljetnom odmoru.

Zabava tu ne staje, jer sve posjetitelje dva dana nakon svečane proslave, 2. srpnja, očekuje koncert velikog istarskog glazbenika Sergia Pavata.

Koncert će se održati u sklopu gastro događaja Wine & Food @ Tar u ulici Borgo u Taru gdje sve goste od 19 do 23 sata očekuje bogata ponuda istarskih tradicionalnih delicija i vrhunskih vina domaćih vinara. Od gastro ponude u prvom planu bit će istarski tapasi, riblji zalogajčići i pržene srdele, a pored toga posluživat će se i istarski pršut i sir kao i brojni drugi specijaliteti.

Proslava Pola nove godine te manifestacija Wine & Food @ Tar samo su mali dio bogatog programa ovogodišnjeg Lanterna Summer Nights Festivala koji organizira Valamar Riviera uz podršku partnera Turističke zajednice Tar – Vabriga.

Festival će trajati sve do 30. kolovoza, a podijeljen je na programske cjeline Tipsy Monday, Cinema & Theatre, Dance & Music, It’s show time! i Special Events, te uključuje brojne koncerte, tematske večeri, filmske večeri na otvorenom i još niz drugih zanimljivih sadržaja. Tijekom ljetnih mjeseci svi će posjetitelji moći uživati u zabavnim programima na već poznatim lokacijama – centralnom trgu Piazza i plaži Adria u Lanterna Premium Camping Resortu, ulici Borgo u Taru i u Solaris Camping Resortu. Osim toga, za ljubitelje dobre glazbe pripremljeni su nastupi tribute bendova The Beatles, Amy Winehouse, Coldplay, ABBA i Queen na ljetnoj pozornici na Piazzi. U programu je još i nekoliko Beer festivala za ljubitelje piva, kao i tradicionalni ljetni karneval.

Organizatori su posebno mislili na najmlađe posjetitelje, pa su tako za njih pripremili zanimljive predstave koje prate putovanje račića Mara i male šumske patuljke Kontiće.

Kontići predstave će se tijekom ljeta održati 5 puta i to petkom na Piazzi u Lanterna Premium Camping Resortu, a realizirat će se u suradnji s Istra Inspiritom. Predstava govori o malim šumskim patuljcima Kontićima koji imaju zadaću očuvati šume, a nakon velikog požara koji izbije u šumi, obitelj Kontića okuplja sve hrabre životinje i oni kreću skupljati vodu kako bi spasili šumu. Kontići su porijeklom iz poznate istarske šume Kontija u blizini Limskog kanala, a neke od kućica u tlu u kojima Kontići žive, nalaze se i u kampu Lanterna, u neposrednoj blizini mora.

Na Piazzi će se svake nedjelje održavati i predstava o račiću Maru koja će male posjetitelje provesti kroz avanturu života te pokazati kako je lijepo stvoriti svako novo prijateljstvo.

Koncert Antonele Glavić 27. lipnja u Žbandaju

USPJEŠNA AKCIJA NA GIOSTRI: SOS ŠAPE za pomoć nezbrinutim životinjama prikupile 2.740 kuna