in

LJETO U TARU: 8. lipnja starta festival Lanterna Summer Nights

Lanterna Premium Camping Resort kod Tara i Vabrige 8. lipnja je ponovno je domaćin ljetnom festivalu Lanterna Summer Nights. Raznolikim zabavnim programom na centralnom trgu Piazza, plaži Adria u kampu te s posebnim programima u Ulici Borgo u Taru i Solaris Camping Resortu, festival će kroz nekoliko jedinstvenih programskih kategorija gostima i lokalnom stanovništvu ponuditi idealan oblik ljetne zabave.

Tipsy Moday svim će posjetiteljima pružiti zabavan početak tjedna uz čašu dobrog vina, vrhunsko craft pivo ili uživanje u koktelima koje će pripremati iskusni koktel majstori. U sklopu programske kategorije Cinema & Theatre gosti festivala moći će pod vedrim nebom i uz šum mora uživati u ljetnom kinu i to četvrtkom na plaži Adria gdje će se prikazivati pregršt filmova za svačiji ukus, dok su za urbane filmoljupce organizirane projekcije utorkom u ulici Borgo u Taru.

Petkom i nedjeljom avantura s velikog ekrana seli na pozornicu na Piazzi i to u obliku dječjih predstava. Jedna prati račića Mara u avanturi života, a druga male šumske patuljke Kontiće u borbi za očuvanje šume.

Za sve ljubitelje dobre glazbe organizatori su pripremili program Dance&Music koji će zadovoljiti sve glazbene ukuse zahvaljujući nastupima bendova četvrtkom i petkom. Dobar provod predviđa se i subotom u sklopu It’s Show Time! programa, a za one nešto mirnijeg duha utorkom će se održavati plesni performansi. Razloga za ples na Lanterna Summer Nights festivalu ima mnogo. Posebice u sklopu Special Events programagdje će posjetitelji na plesnom podiju moći pokazati svo svoje plesno umijeće dok ABBA tribute band izvodi svevremenski hit Dancing Queen, prisjetiti se najvećih hitova dive Amy Winehouse, uživati u romantičnim taktovima Coldplay i hitovima mnogih drugih tribute bendova.

U sklopu festivala održat će se i proslava Pola nove godine uz spektakularan vatromet, a posjetitelji i gosti će se moći zamaskirati u svoj omiljeni lik na ljetnom karnevalu u Solaris Camping Resortu. Pivoljupci također neće biti zakinuti jer će moći uživati u bogatom izboru piva na Beer i Craft Beer Festivalima.

Oni koji preferiraju vino, u sklopu Wine & Food manifestacije u Taru moći će kušati vina istaknutih istarskih vinara i isprobati najukusnije istarske delicije. Atmosferi pravog malog mediteranskog mjesta, uz dobru hranu i vino, doprinijet će i tradicionalna glazba.

Novo izdanje festivala trajat će do 30. kolovoza.

Tijekom programa festivala Lanterna Summer Nights, koji je realiziran u suradnji Valamar Riviere i Turističke zajednice općine Tar – Vabriga, ulaz u Lanterna kamp otvoren je za sve zainteresirane posjetitelje i ne naplaćuje se, a više informacija o programu, lokacijama i satnicama dostupno je na www.lanternasummernights.com i na Facebook stranici Lanterna Premium Camping Resorta.

DODIR LEPTIRA: TZ Poreč bira najljepše uređene okućnice, balkone, poslovne prostore i mjesne odbore

POREČ: Hrvatska treba GOLF kako bi se sezona produžila na cijelu godinu