in

MASTI U PREHRANI – 8. studenog predavanje u Zdravom gradu Poreč

MASTI U PREHRANI – MITOVI I SPOZNAJE

Zdrava prehrana jedan je od neospornih čimbenika koji utječe na zdravlje. Posljednjih godina se puno govori o problemima vezanim uz prehranu, pogotovo o pretilosti. Jednako tako navode se i dokazuju brojni rizici za zdravlje koji su vezani uz pretilost i loše navike hranjenja  uopće. Upravo zbog toga jedna od čestih tema je pravilna, uravnotežena prehrana koja uključuje pravilan  izbor hrane i pravilan raspored obroka. Danas znamo da se pravilnom prehranom mogu regulirati tjelesna težina ali i različite zdravstvene teškoće (visok krvni tlak, šećerna bolest, povišen kolesterol i dr.). O pravilnoj prehrani, zdravim namirnicama i prehrambenim proizvodima informiraju nas različiti izvori, često nas i zbunjuju, te nismo uvijek sigurni da li se radi o reklami ili vjerodostojnim informacijama koje zagovaraju zdravu hranu. Baš zato, iznimno je važno voditi računa o tome tko nam daje informacije o zdravoj hrani i nastojati se osloniti na stručnjake.

Mitovi i zablude često se vezuju uz korištenje masti u prehrani. O tome jesu li masti korisne i zdrave u prehrani, treba li ih koristiti, koje je masti dobro, a koje manje dobro koristiti i  u kojim količinama govorit će nam naša sugrađanka i stručnjakinja, prof.dr.sc. Olivera Koprivnjak, dipl. ing. prehrambene tehnologije.

Olivera Koprivnjak je redovna profesorica Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, članica Hrvatskog društva prehrambenih tehnologa i već je višekratno motivirano i zanimljivo u Zdravom gradu Poreč govorila o različitim aspektima zdrave prehrane stanovnicima Poreča i Poreštine.

Predavanje MASTI U PREHRANI – MITOVI I SPOZNAJE, održat će se u petak, 8. studenog u 18 sati u Zdravom gradu Poreč (pored Doma zdravlja Poreč, u prizemlju Doma za strije i nemoćne). Predavanje će trajati oko 60 minuta, a potom će prof. Olivera Koprivnjak biti na raspolaganju za pitanja svim prisutnima.

Izvor: Zdravi grad Poreč

Više od 500 sudionika na ovogodišnjem Mjesecu poduzetništva u Poreču

DOČECI NOVE GODINE PO ISTRI – Na Silvestrovo će po trgovima nastupiti Gibonni, Zabranjeno pušenje, Severina…