in

„MOJ KAŽUN – LA MIA CASITA“ u Vodnjanu svakog vikenda do 25. svibnja – pogledajte bogati program

Danas, 10. svibnja, u vodnjanskom Parku kažuna počela je 13. akcija „Moj kažun-La mia casita“, koja će se odvijati petkom i subotom, sve do 25. svibnja.
U sklopu akcije građane očekuje edukativno-zabavni program „U MOJE VRIME“, u sklopu kojeg besplatnim turističkim vlakićem uz pratnju animatora/vodiča posjetitelji otkrivaju obnovljene staze, kažune i suhozide u prekrasnoj prirodi.

Program je otvoren svima koje zanima kako su nastali kažuni, čemu su služili i kako je izgledao život istarskog težaka 100 godina unatrag.

U programu „U moje vrime“ organizirane grupe (škole, vrtići) mogu sudjelovati petkom (10.05., 17.05. i 24.05) a svi ostali posjetitelji subotom (11.05., 18.05. i 25.05.), uz OBAVEZNU REZERVACIJU.

Javiti se treba na telefone 052 535 953 ili 052 535 961 radnim danom od ponedjeljka do petka, od 9 do 12 sati, kako bi rezervirali svoje mjesto u vlakiću.


Polazna točka vlakića je Park kažuna Vodnjan (Salvela – Vodnjan sjever – kružni tok).

Nakon prošlogodišnjeg izvrsnog odaziva i ove godine nastavlja s radom mala škola suhograditeljstva u sklopu radionice: OSNOVNI TEČAJ SUHOGRADITELJSTVA „MAJSTOR OD KAŽUNI“.

Radionice će se održavati subotom (11.05., 18.05. i 25.05.), s početkom u 9 sati, u trajanju od ukupno 4 sata, a sastojat će se od sata teorije (u Parku kažuna) i tri sata praktičnog dijela (na terenu-lokacija 300-injak metara od parka kažuna). Svaki sudionik dobiva majicu, skripte i diplomu po završetku radionice. Za sudjelovanje na radionici potrebno se prethodno upisati putem telefona 052 535 953 ili 052 535 961 radnim danom od ponedjeljka do petka od 9 do 12 sati.
Kotizacija za sudjelovanje na radionici je 50 kuna po polazniku (najviše 15 osoba).

U sklopu akcije organizira se i 5. Festival zdravog života na Stanciji Guran 12. svibnja (info: 0917881390), Jug na 2 kotača – „Bumbarbike maraton“ u organizaciji TZ Vodnjan i obilježavanje Dana obitelji pod vodstvom DND-a Vodnjan 19. svibnja.

I ove će godine kraj malog naselja Batvači u neposrednoj blizini crkve Sv. Foške magičan ambijent i najljepšu prirodnu kulisu na otvorenom stvoriti spoj glazbe i posebno osvjetljenih kažuna i suhozida, smještenih na prostranoj livadi. 
Lokacija „3 kažuna“ obnovljena je u sklopu jedne od prošlogodišnjih akcija u organizaciji Grada Vodnjana, „Moj kažun-La mia casita“ a krase je 3 ponajveća kažuna u Istri, poznati istarski „kameni divovi“, pred kojima se prostire velika zelena livada prošarana krošnjama i suhozidima.

Za kraj se organizira koncert grupe Frajle, koji će se održati u subotu, 25. svibnja, s početkom u 21 sat. Ulaz se ne naplaćuje. Za dobru atmosferu prije samog koncerta zadužen je sjajan Acoustic Fever Trio, u sastavu Petra Tripar (vokal), Alen Spada (akustična gitara) i Aleksandar Lukić (akustična gitara, vokal).

I POLICIJA SE PRIPREMA ZA TURISTIČKU SEZONU: Edukacija spasioca o prevenciji kriminala na plažama

Supetarska fešta S klobasicom u EU/Foto Tanja Kocijančić

SUFINANCIRA EU: Prva Hrvatska kuća od kobasica gradi se u Sv. Petru u Šumi