in

MORE I GITARE U VRSARU – 14. kolovoza nastupa Filip Mišković

Festival pod umjetničkim vodstvom slavnoga gitarista Saše Dejanovića ugošćuje mnogobrojne umjetnike u bazilici sv. Marije od Mora u Vrsaru. Nastupit će 14. kolovoza u 21 sat Filip Mišković, dobitnik prve nagrade na ovogodišnjem, 10. međunarodnom gitarističkom i violinističkom natjecanju Poreč Fest, održanom u svibnju. Mišković je u kategoriji gitare dobio nagradu koju je dodijelio Lions klub Poreč. Osim novčane, nagrada je bila i nastup na ovom festivalu u Vrsaru.

 

Tradicionalni ljetni glazbeni festival More i gitare je prije svega posvećen klasičnoj gitari kao solističkom instrumentu ili u različitim sastavima sa sopranom, violončelom, violinom, ksilofonom, gudačkim kvartetom ali također, pod sloganom “Globalna gitara”, spaja različite gitarske izričaje i stilove, od jazza, flamenka do gitare u latino, etno ili rock glazbi.

Koncerti se održavaju u romaničkoj bazilici Sv. Marije od mora (XI st.) u periodu od lipnja do rujna. Festival organizira Turistička zajednica Vrsar, uz podršku Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Austrijskog kulturnog foruma, Lions Cluba Poreč, te hotelskog poduzeća Maistra, Općine Vrsar i župnog ureda Vrsar.

 

TAR: Za Velu Gospu nastupaju mladi gitaristi i violinisti – pobjednici Poreč Festa

NOVIGRAD: Aminess nagradio radnike zbog uspješne sezone