in

MOTOVUN PUTUJE U VRSAR: 1. i 2. kolovoza filmovi „Veličanstveni gubitnici“ i „Moja luda ljubav“

Motovunski putujući filmski festival stiže i u VRSAR u sklopu istarske turneje koja je 30. srpnja startala iz Motovuna.

Projekcije su besplatne i počinju u 21.15 sati na Trgu Degrassi u starom gradu.

Prvi film na rasporedu je u subotu, 1.kolovoza, a bit će to „Veličanstveni gubitnici/Heroic Losers“ Sebastiana Borenszteina u trajanju od 117 minuta.

Dan kasnije, 2. kolovoza, na redu je „Moja luda ljubav/Tutto il mio folle amore“ Gabrielea Salvatoresa u trajanju od 97 minuta.

Detaljnije o filmovima:

La odisea de los giles – Godina je 2001. i Argentina je dosegla vrhunac financijske krize. Milijuni ljudi otjerani su u bankrot i očaj. Skupina susjeda odluči spojiti ušteđevinu i uložiti je u lokalni kooperativ kako bi oživjeli ekonomiju svog maloga grada. No samo dan nakon što polože novac u banku, argentinski bankarski sustav doživljava generalni kolaps i oni ostaju bez ičega. Kada otkriju da nije riječ o slučajnosti, već su postali žrtve prijevare, ova grupa mještana osmisli pakleni plan kako bi vratili ono što im pripada. Mračan, urnebesan i napet, Veličanstveni gubitnici pljačkaški je film s obratom i uzbudljiva priča o radničkoj solidarnosti i kolektivnoj osveti.

Sebastián Borensztein (1963.) nagrađivani je scenarist i redatelj. Prije nego što se bacio na režiranje igranih filmova, Borensztein je bio jedan od najplodonosnijih TV producenata, redatelja i scenarista u Argentini. Dobitnik je nagrade Goya za film Chinese Take-Out (2011.). Snimio je još i Kóblic (2016.), No Memories (2008.) i The Die Is Cast (2005.).

Novi film oskarovca Gabrielea Salvatoresa (Mediterraneo, I’m Not Scared) film je ceste inspiriran istinitom pričom o Andrei i Francu Antonello, autističnom mladiću i njegovom ocu koji su motociklom tri mjeseca putovali SAD-om i Južnom Amerikom. Šesnaestogodišnji Vincent živi u svom svijetu koji bi malotko nazvao lakim. Sigurno ne njegova majka Elena ili očuh Mario, a najmanje sam Vincent. Willi je pjevač i Vincentov biološki otac. Jedne večeri on odlučuje napokon upoznati sina, no pravo ga iznenađenje tek čeka. Kada Vincent vidi majku kako tjera stranca koji im se pojavio na vratima, uvjeren je da je to njegov tata. Sakrije se u neznančev auto, i krene na putovanje u nepoznatom smjeru.

Gabriele Salvatores (1950.) je talijanski redatelj i scenarist. Film Mediterraneo (1991.) donio mu je Akademijinu nagradu za najbolji film na stranom jeziku, kao i tri Donatella. Nostalgija i bijeg od stvarnosti u današnjem svijetu crvena su nit koja se provlači kroz njegove filmove. Odabrana filmografija: Nirvana (1997.), Ne bojim se (2003.), Kako Bog zapovijeda (2008.), Nevidljivi dječak (2014.).

POREČ: Društvo invalida prekinulo akciju POKLONI ČEP I POKRENI SVIJET

POREČ: Društvo invalida prekinulo akciju POKLONI ČEP I POKRENI SVIJET

VRSAR: Subotnja mini tržnica seli na rivu

VRSAR: Subotnja mini tržnica seli na rivu