in

NK Jadran Poreč u polufinalu Kupa Istre pobjedom protiv Buja

Seniori NK Jadrana su pobjedom od 2-0 protiv NK Buje izborili plasman u polufinale Kupa Istre. Igrači Dalibora Šurana su dominaciju u velikoj većini susreta, potvrdili golovima Adama Mofardina u 73. minuti i Andree Maružina u 88. minuti. Utakmica je odigrana u teškim uvjetima i po velikoj vrućini, ali to nije smetalo Porečanima u ostvarivanju cilja i plasmanu u polufinale Kupa Istre, gdje ih u nedjelju 16.08 u 18 sati čeka gostovanje u Pazinu protiv rivala NK Pazinka. 

Stoper Stefan Ilić bio je među najboljim pojedincima susreta te se osvrnuo na utakmicu: Ušli smo utakmicu sa velikom željom za ulazak u polufinale, što smo na terenu i pokazali. Pred utakmicu smo dobro analizirali njihove kvalitete i mane, a trener Šuran nas je tokom tjedna pripremao na njihov stil igre. Mislim da smo zasluženo prošli, sad nas čeka teška utakmica u Pazinu, ali vjerujem da ćemo kako budu pripreme odmicale biti sve bolji. Nadamo se da će nas pojačati D. Ereiz i E. Valenta, čime bi se definitivno kompletirali i biti spremni za sve izazove u novoj sezoni.

Također, klub zahvaljuje Šajetama koje su ih došle podržati, a nada se da će im pomoći i u polufinalu protiv NK Pazinke. 

JADRAN – BUJE 2:0 (0:0)

Strijelci: 1:0 Mofardin 73′, 2:0 Maružin A. 88′

Žuti kartoni: Sumić (Jadran) Prodan, Valenta (Buje)

JADRAN: Pavlić, Leko, Ilić, Mofardin, Užila, Tomić, Lepinjica I., Sumić (90. Herak), Videkić (69. Dujanić), Perković (63. Maružin A.), Radman
Trener: Dalibor Šuran

BUJE: Milanović, Krizmanić, Acquavita (46. Mehmedagić), Bojić, Bartolić (69. Stević), Bučić (80. Manić A.), Miličević (70. Baf), Fakin, Valenta, Prodan, Šoškić En.
Trener: Dalibor Višković

J. P.

Istra – Treći dan zaredom bez novooboljelih

Dražen Puniš novi predsjednik Istarskog boćarskog saveza, zamjenik Nereo Fable