in

NOVIGRAD: Slovenska noć 20. srpnja – izložba, glazba i sajam autohtonih proizvoda

Foto TZ Novigrad

U subotu, 20. srpnja, u Novigradu će se održati „Slovenska noć“, tradicionalna manifestacija kojom Novigrad i Novigrađani zahvaljuju na ukazanom povjerenju svojim najbrojnijim i najvjernijim turistima, gostima iz Slovenije. Manifestaciju organiziraju novigradska Turistička zajednica i Grad Novigrad, uz značajan doprinos partnera i prijatelja iz slovenske Općine Laško, Pivovarne Laško i turističkog centra STIK Laško, s kojima su novigradski domaćini prije šest godina uspostavili izuzetno srdačan odnos prijateljstva i suradnje.


U 20 sati u Parku Novigradske biskupije manifestaciju će otvoriti gradonačelnik Novigrada Anteo Milos i župan Občine Laško Franc Zdolšek.

U Parku će potom biti otvorena izložba likovnih radova umjetnika iz novigradske udruge Agata i društva likovnih umjetnika iz Laškog, koji će se na tom prostoru družiti od poslijepodnevnih sati, te zajednički stvarati i razmjenjivati iskustva. Program će se nastaviti glazbenim nastupom mažoretkinja i limene glazbe iz Laškog, na Velikom trgu u 20:30, a uslijedit će potom folklorni plesovi laškog Kulturnog društva Anton Tanc i domaćina iz novigradskog KUD-a Dajla, te nastup vokalne skupine „Ljudski pevci Šentlenartčani“.

Tijekom večeri na prostoru iza zvonika bit će otvoren izložbeno-prodajni sajam autohtonih proizvoda Istre i Slovenije, a na Velikom trgu priredit će se gastronomska ponuda istarskih i slovenskih specijaliteta. Bit će tu i glazba za zabavu i ples na glavnoj pozornici na Velikom trgu, za koju će biti zadužen popularni slovenski Ansambl Zupan.

VIŽINADA: 20. srpnja koncert domaće Limene glazbe i grupe Guggenfafraia iz Trsta

BORBA SA SMEĆEM: PERŠURIĆ: „Poreč će opet biti čist i uredan“ -LAKOVIĆ: „Uskoro nadzorne kamere na najkritičnijim lokacijama“