in

NOVIGRAD: U tijeku deratizacija – upozorenje za građane

Na području Grada Novigrada počela je akcija preventivne sustavne deratizacije (trovanja glodavaca) koja će trajati do 20. ožujka. Tretirat će se javne površine, zajednički dijelovi stambenih zgrada, kao i ostala mjesta na kojima postoji mogućnost zadržavanja i razmnožavanja glodavaca.

Iz gradske uprave mole građane da za vrijeme trajanja deratizacije ne dozvole djeci pristup mjestima na kojima je postavljen otrov za glodavce, te da pripaze i kako kućni ljubimci ne bi došli do otrovnih mamaca. Izložene mamce ne smije se dirati. U slučaju eventualnog trovanja treba potražiti pomoć u najbližoj zdravstvenoj ustanovi (protuotrov: vitamin K1- fitomenadion).

Mole se također građani da očiste zajedničke dijelove zgrada, drvarnice, tavane i ostala spremišta od otpada, da stručnim ekipama izvođača omoguće pristup u prostorije, te da ukažu na eventualna žarišta kako bi pridonijeli uspjehu akcije. Pozivaju se građani da se u cijelosti pridržavaju uputa, jer će za svu štetu, kao i za eventualno oštećenje zdravlja odgovornost snositi sami, odnosno roditelji za djecu.

Eventualne dodatne informacije mogu se dobiti na brojeve telefona: 052 624 571, 091 621 11 90 (Eko servis Matić, Pazin). (Izvor Grad Novigrad)

gradska uprava poreč palača

Mjere protiv koronavirusa: POREČ zatvorio sve javne objekte i ustanove, do gradske uprave samo mejlom ili telefonom

BORBA PROTIV KORONAVIRUSA: Apel gradonačelnika Novigrada svojim sugrađanima