in

NOVIGRAD: Večeras, 26. ožujka, dezinfekcija po cijelom gradu

Ilustracija

Danas (četvrtak, 26. 3.) od 19 sati provest će se jučer odgođena dezinfekcija javnih površina na cijelom području.

Nakon što je zbog vrlo jakog vjetra jučer odgođena dezinfekcija ulica i javnih površina na cijelom području Grada Novigrada, danas se očekuje smirivanje vjetra, pa će se dezinfekcija provesti večeras (četvrtak, 26. ožujka) od 19 sati.

Dezinfekcija se provodi s ciljem daljnje prevencije širenja zaraze koronavirusom, na cijelom području Grada Novigrada, kako u centru grada, tako i u gradskim i prigradskim naseljima.

Dezinficijens koji će se korititi nije štetan za ljude, životinje i okolinu, no preporučamo da u vrijeme dezinfekcije i neposredno nakon nje ne izlazite iz svojih domova, te da u to vrijeme ne puštate vani kućne ljubimce.

Dezinfekciju će provesti djelatnici komunalnih poduzeća 6. maj i Neapolis, a podršku i pomoć pružit će i novigradski poljoprivrednici sa svojom mehanizacijom.

Naglašavamo kako dezinficijens koji će se koristiti ovom prigodom u 99,99% uništava bakterije, gljivice i viruse. Djelotvoran je i pri niskim koncentracijama, a brzina i efikasnost djelovanja je znatno veća u odnosu na druge dezinficijense. Nema štetno djelovanje na ljude i okolinu, stoga se jednostavno može koristiti u svim oblastima. Djeluje unutar širokog temperaturnog spektra.

Upute vlasnicima kućnih ljubimaca

Sredstvo je bezopasno za pse i mačke otprilike tri sata nakon što se osuši. Međutim, zbog eventualne vlage u zraku sigurnije je ljubimce uoće ne izvoditi tijekom večeri u kojoj se provodi dezinfekcija, već to učinite tek ujutro. Mačke preko noći ne puštajte vani. Ukoliko se u jutarnjj šetnji krećete na površinama koje su noć prije dezinficirane, preporučljivo je i tada šetati po asfaltu i betonu, a izbjegavati travu, jer se na travnatim površinama dezinficijens duže i teže suši. Po povratku kući svakako operite šapice ljubimcima. U slučaju da primjetite povraćanje ili teže disanje kod ljubimca, obratite se u veterinarsku ambulantu.

DRUGI PUT U POVIJESTI: Rovinjska Bolnica za ortopediju i rehabilitaciju zatvorila vrata

Bez vode 27. ožujka Santa Marina u Vabrigi