in

POREČ: Denise Jannah Hammond Experience 24. srpnja na Festivalu jazza u lapidariju

Renomirana nizozemska džez-vokalistica Denise Jannah večeras, 24. srpnja, nastupit će na 24. Jazzu u lapidariju, i to u društvu glazbenika dobro poznatih onima koji redovito prate porečki džez-festival. Na orguljama Hammond svirat će Renato Chicco, na gitari Ratko Zjača, a na bubnjevima Oleg Markov. Četvrti je ovo od ukupno devet koncerata koji se do kraja kolovoza održavaju u lapidariju Zavičajnog muzeja Poreštine u organizaciji porečkog Učilišta.

Prošloga je tjedna brojnu publiku oduševio sastav Organic People, odnosno domaće snage Iva Gortan, Luka Žužić, Alex Brajković, Matija Poropat i Nenad Mirt, a idući tjedan nastupit će austrijski Mouth of Sundays, koji u Poreč stižu zahvaljujući suradnji Učilišta s Austrijskim kulturnim forumom.

Denise Jannah, vokalistica s diplomom Konzervatorija u Hilversumu, nizom uspješnih nosača zvuka i bogatim koncertnim iskustvom, višestruko je nagrađivana glazbenica koja se može pohvaliti i odlikovanjem nizozemske kraljice. Večeras na 24. Jazzu u lapidariju uz Chicca, Zjaču i Markova nastupa po prvi put, koncert počinje u 21 sat, a ulaz je slobodan.

Kompletan program 24. Jazza u lapidariju dostupan je na mrežnim stranicama porečkog Učilišta, organizatora festivala, te na društvenim mrežama. Jazz u lapidariju održava se od 3. srpnja do 28. kolovoza u sklopu Poreč Open Air Festivala, pod pokroviteljstvom Grada, Turističke zajednice Poreča i Ministarstva kulture Republike Hrvatske te u suradnji s Valamar Rivijerom i već spomenutiim Austrijskim kulturnim forumom.

POREČ: Uhićena tri mlada dilera

TAR: Počinju Dani kulena i slavonskih delicija