in

POREČ/FUNTANA: Pravne osobe dobit će spremnike za selektivni otpad – uskoro počinje podjela

Usluga Poreč u proteklom razdoblju podijelila je spremnike za odvojeno sakupljanje otpada sufinanciranih od strane Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i to u općinama Vrsar i Tar- Vabriga. Podijeljeno je ukupno 120 setova spremnika za karton i plastičnu ambalažu.

S podjelom spremnika Usluga nastavlja u ponedjeljak, 21. rujna, kada kreće podjela na području Grada Poreča, što će trajati dva tjedna, a nakon čega slijedi podjela spremnika i u Općini Funtana.

-Ovim putem, a budući je bilo upita i nejasnoća oko preuzimanja spremnika, ističemo  da je odvojeno sakupljanje otpada u cijeni javne usluge te se ne naplaćuje dodatno, a zakonska je obveza uspostava sustava odvojenog sakupljanja otpada te potrebe za preuzimanjem spremnika za isto.

U tijeku je još uvijek  nabava spremnika manjeg volumena  za odvojeno sakupljanje otpada  koji će se dodijeliti individualnim kućanstvima kao i manjim pravnim subjektima, poručuju iz Usluge.

S obzirom na podijeljene spremnike te spremnike koji će se dodijeliti, komunalna tvrtka obavještava sve korisnike –  pravne subjekte da će se papir i karton te plastika sakupljati dva puta mjesečno i to prema planu preuzimanja selektivnog otpada od pravnih subjekata kojeg dajemo u nastavku.

Napominju također kako plan primopredaje papira i kartona za fizičke osobe odnosno kućanstva ostaje neizmijenjen odnosno obavljat će se po prethodno dostavljenom planu.

Otpad u dodijeljene spremnike treba odlagati isključivo prema vrstama za koju je spremnik dodijeljen, a pomoć oko pitanja koju vrstu otpada odložiti u koji spremnik može se pronaći u ABECEDI odlaganja otpada putem linka u nastavku –  http://www.usluga.hr/wp-content/uploads/2019/08/Bro%C5%A1ura-3.pdf

Plan primopredaje spremnika za selektivni otpad

BUJE/BUZET: Saborski zastupnici protiv ukidanja policijskih postaja u Istri!

VRSAR: Najava utakmica za vikend