in

BUJE/BUZET: Saborski zastupnici protiv ukidanja policijskih postaja u Istri!

Foto MUP

U današnjem iznošenju stajališta Kluba zastupnika IDS-a zastupnica Katarina Nemet upozorila je na šokantnu najavu MUP-a o ukidanju policijskih postaja u Buzetu i Bujama, koje bi u tom slučaju postale tek ispostave policijskih postaja u Pazinu i Umagu.

– Vijest je to koja je doslovno šokirala stanovnike Buzeta i Buja, a na koju su jučer javnim istupima i protestnim pismima adresiranima na Ministarstvo unutarnjih poslova i Ravnateljstvo policije, reagirali i gradonačelnici ovih dvaju istarskih gradova te istarski župan, kazala je Nemet.

Katarina Nemet/Foto IDS

Istaknula je kako je očito da se pod navodnom racionalizacijom državnog aparata građanima još jednom pokušava podvaliti odluka koja će u konačnici srozati dosegnute standarde javnih usluga, ali i narušiti osjećaj javne sigurnosti.  

Posebno je naglasila kako se Buzet i Buje nalaze na pograničnom području te kako njihove dvije postaje pokrivaju cijelu kopnenu hrvatsku državnu granicu na području Istarske županije.

– Podsjećam da je riječ o turistički najrazvijenijoj županiji pa ovakav potez može ugroziti i sigurnost brojnih gostiju koji ovdje borave, napomenula je Nemet te dodala kako je i neizbježna činjenica da područjem ovih policijskih postaja prolaze ilegalne migrantske rute te kako se upravo zahvaljujući kvalitetnom radu tamošnjih policijskih postaja pokušaji ilegalnih prijelaza u velikoj mjeri sprječavaju.

Naglasila je da se gotovo nevjerojatnim čini informacija kako se policijske postaje gase dijelom i zbog nedovoljnog broja nedozvoljenih radnji te  je upitala kakva se poruka time šalje i koja je slijedeća policijska postaja koju će se ukinuti.

– Upravo je kvaliteta rada policijskih postaja, kao i prisutnost policijskih službenika, jedan od razloga zbog čega je sigurnosna situacija na području Buzeta i Buja vrlo povoljna, napomenula je Nemet i dodala kako vjeruje da je svima u interesu da tako i ostane.

Pozivala je Ministarstvo unutarnjih poslova i ministra Božinovića, kao i Ravnateljstvo policije da preispitaju svoju odluku o ukidanju policijskih postaja u Bujama i Buzetu te apelirala da u suradnji s lokalnom samoupravom pokušaju iznaći rješenje kojim će postići željene ciljeve, a da pritom ne ugrožavaju sigurnost i kvalitetu života naših sugrađana, priopćeno je iz Ureda IDS-a.

KANFANAR: Zbog najave zatvaranja BAT-a 200 proizvođača DUHANA strahuje i traži pomoć premijera

POREČ/FUNTANA: Pravne osobe dobit će spremnike za selektivni otpad – uskoro počinje podjela