in

“Priče u slikama” – otvorenje izložbe radova slikarske grupe Zajednice Talijana Poreč 23. svibnja

Foto Tanja Kocijančić

Otvorenje izložbe radova polaznica slikarske grupe Zajednice Talijana Poreč pod nazivom “Priče u slikama” zakazano je za četvrtak, 23. svibnja, s početkom u 18 sati u Teatrinu ZT-a.

Polaznice ove grupe dugi niz godina zajedno stvaranju i sudjeluju u zajedničkom i individualnom procesu učenja, a odabrani radovi su dio opusa nastalog u grupi, nadopunjeni djelima nastalim individualnim istraživanjima izvan grupe.  Kvaliteta i količina radova ovdje predstavljena govori o tome da je grupa vrlo motivirana za rad i nove izazove, a nove ideje svjedoče o ljubavi prema umjetničkom stvaralaštvu, kaže njihova voditeljica prof. Marina Pacenti.

Među ovim radovima naći će se vrlo tradicionalni motivi mrtve prirode u crtačkoj tehnici, ugljenom i olovkom. Nadalje, autorice su slikale reprodukcije umjetničkih djela u tehnici akrila i ulja na platnu, te akrila na papiru, pokoji akvarel.

Svoju su interpretaciju umjetničkih djela naslikale obogaćenu za doživljaj o minulom vremenu. Inspiracija je često bila, makar i podsvjesno način života umjetnika koji je naslikao neko djelo. Vizije djela, umjetnosti i priča navedene su vrlo osobno. Dok motivi imaju jednaki nazivnik, likovni jezik razlikuje se poput lepeze stilova. U svake je autorice pojedinačno vrlo prepoznatljiv po koloritu, ekspresiji i dinamici likovnih elemenata u kompoziciji. Prepoznatljive su osobne atmosfere i fakture svake autorice pojedinačno.

Priče u slikama izložba je koja objedinjava stvaralaštvo grupe koja sanja umjetnost, grupe koja voli stvaralaštvo.  Mnoge od tih priča još čekaju da budu ispričane, napisala je Pacenti za izložbu.

                                                                                             

Finale projekta VOLONTIRANJE TO GO: Olimpijkama proglašene Antonela Kotarac, Antonija Bandalo i Lea Šmorhaj

Za Porečane popust za sudjelovanje na prodajnom summitu ESAS 2019.