in

Prometna akcija “Sigurno u prometu” 6. kolovoza

Ilustracija/Foto: PU istarska

Postaja prometne policije Pula će u četvrtak u Puli provesti preventivnu prometnu akciju „Sigurno u prometu“


Pulska prometna policija će u četvrtak od 9 do 11 sati u Ulici Riva provesti preventivnu prometnu akciju „Sigurno u prometu“ usmjerenu na podizanje svijesti motorista i biciklista o pravilnom sudjelovanju u prometu, te obvezi tehničke ispravnosti vozila i korištenja zaštitne opreme tijekom upravljanja vozilom.

Uz policijske službenike preventivnoj akciji pridružit će se i predstavnik stanice za tehnički pregled vozila, predstavnik HAK-a Pula-Rovinj, te predstavnici motociklističkih i biciklističkih klubova.

Na informativnom punktu obavljat će se vizualan pregled tehničke ispravnosti  motocikala, mopeda i bicikala, prikazati pravilno vezivanje i nošenje zaštitne kacige, davati upute o sigurnom sudjelovanju u prometu, te ostale informacije iz domene sigurnosti cestovnog prometa.

Tijekom prvih sedam mjeseci 2020. na području Pule zabilježeno je 45 prometnih nesreća mopedista, motociklista i biciklista u kojima je smrtno stradao jedan vozač motocikla, dok je šest vozača motocikla i tri vozača bicikla teško, a 19 vozača motocikla i 13 biciklista lakše ozlijeđeno.

Čarobna šetnja Istra Inspirita oživjela uličice Bala i vratila posjetitelje u prošlost

Nova ponuda poslova u Istri – Traže se voditelji u trgovini, informatičari, knjigovođe, konobari…