in

U Funtani 13. i 14. srpnja na plaži dva filma s MOTOVUNSKOG FESTIVALA

Kino na novoj plaži - Foto TZ Funtana

U Funtani će se 13. i 14. srpnja prikazati u Kinu na plaži dva filma s Motovunskog filmskog festivala.

To su  „Zelena knjiga: Vodič za život“ i  dječji film „Moj dida je pao s Marsa“, filmovi iz programa Motovun Film Festivala koji su odabrani za mini-reviju u Funtani.

Po treći se puta, u sklopu programa Motovun putuje, platno diže u Funtani. Projekcije će se održati na novoj plaži uz šetnicu, a početak je svaku večer u 21.15 sati.

Ulaz je slobodan!

ZELENA KNJIGA: VODIČ ZA ŽIVOT (12)

IZVORNO IME: Green Book

REDATELJ: Peter Farrelly 

ULOGE: Viggo Mortensen, Mahershala Ali, Linda Cardellini, Sebastian Maniscalco

TRAJANJE FILMA: 130 minuta

SADRŽAJ FILMA:

Dva puta nominiran za nagradu Oscar, Viggo Mortensen („Ruska obećanja“, „Kapetan Fantastični“) i dobitnik nagrade Oscar, Mahershala Ali („Moonlight“) glavne su uloge u filmu „Zelena knjiga: Vodič za život“. U netipičnom izletu u malo drugačiji žanr, redatelj Peter Farrelly („Glup i gluplji“, „Svi su ludi za Mary“) donosi nam priču inspiriranu istinitim prijateljstvom koje je nadvladalo rasne i klasne razlike šezdesetih godina u SAD-u.

Kada 1962. godine Tony Lip (Mortensen), izbacivač talijansko-američkog podrijetla koji nije završio niti osnovnu školu, dobije posao vozača Dr. Dona Shirleyja (Ali), svjetski poznatog pijanista (ujedno i Afroamerikanca), njih dvojica moraju se koristiti „Zelenom knjigom za crnce koji se nalaze na putu kroz američki jug“ kako bi im ona ukazala na nekolicinu mjesta koja se smatraju sigurnima za Afroamerikance. Suočeni s rasizmom i opasnosti, kao i s neočekivanom humanošću i humorom, njih dvojica prisiljeni su za sobom ostaviti vlastite nesuglasice kako bi preživjeli i doživjeli putovanje svojih života.

Film „Zelena knjiga: Vodič za život“ jedan je od najhvaljenijih filmova godine, pobjednik filmskog festivala u Torontu i dobitnik mnogobrojnih priznanja uključujući i 3 nagrade Zlatni globus (najbolji film – komedija, sporedni glumac i scenarij).

Moj dida je pao s Marsa

REDATELJ: Dražen Žarković, Marina Andree Škop 

ULOGE: Lana Hranjec, Ozren Grabarić, Nils Ole Oftebro, Petra Polnišova, Alex Rakoš, Sven Barac, Tonka Kovačić, Lucija Šango

TRAJANJE FILMA: 79 minuta

HIGHLIGHTS: Pozitivno stručno mišljenje i preporuka Ministarstva znanosti i obrazovanja.

SADRŽAJ FILMA:

U jednom trenu život djevojčice Une se sasvim preokrene kada njenog djeda otmu vanzemaljci. U podrumu kuće slučajno otkrije da je djed i sam vanzemaljac čiji se brod davno srušio, a tu je ostao njegov pilot, mali mrzovoljni robot. Una i robot imaju manje od 24 sata da pronađu i spase djeda.

Sjednica porečkog Gradskog vijeća 18. srpnja – Divni Radola još jedan mandat na čelu vrtića Radost?

Djevojka više puta krivotvorila diplomu fakulteta kako bi se zaposlila